Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canlı yayında açtığı “savaşa hayır” pankartıyla dünyanın gündemine oturan Rus gazeteci, Die Welt’te işe alındı

Rus gazeteci Marina Ovsyannikova, 14 Mart’ta savaş karşıtı bir pankart ile Rus devlet televizyonu Kanal 1’in ana haber yayınını bölmüş ve bu protesto dünyanın gündemine oturmuştu. Protestonun hemen ardından gözaltına alınan Ovsyannikova daha sonra serbest bırakılmıştı. Ovsyannikova’nın Alman gazetesi Die Welt tarafından işe alındığı açıklandı.

Marina Ovsyannikova, “Savaşı durdurun, savaşa hayır” diye bağırarak stüdyoya girmiş ve elindeki pankartı kameraya tutmuştu. Pankartta İngilizce “Savaşa hayır” yazarken, hemen altında Rusça “Propagandaya inanmayın, size yalan söylüyorlar” cümlesi yer alıyordu.

14 saatten uzun süre gözaltında tutulan gazetecinin ailesi ile görüşmesine izin verilmemiş ve avukat talebi reddedilmişti. Ovsyannikova’ya 30 bin ruble (280 dolar) para cezası verilmişti.

43 yaşındaki Ovsyannikova tüm risklere rağmen Rusya’da kalmaya karar vermişti. Şimdi ise Alman merkezli Die Welt adına Rusya ve Ukrayna’dan haberler üreten serbest bir muhabir olarak çalışması bekleniyor.

Ovsyannikova gelen teklifi, “Die Welt, Ukrayna’da bağımsızlık için mücadele eden insanları savunan bir haber kurumu olduğu için” kabul ettiğini açıkladı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.