Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: İkinci etabın galibi Kaden Groves

Altı World Tour, 12 Pro ve yedi kıta takımı olmaz üzere 25 takım ile 14 ülkeden 167 bisikletçinin katılımıyla başlayan 57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndaki ikinci etap olan 158 kilometrelik Selçuk (Efes)- Alaçatı dün (11 Nisan) sona erdi.

Dün (11 Nisan) koşulan 158 kilometrelik Selçuk (Efes)- Alaçatı etabını Team BikeExchange-Jayco takımından 23 yaşındaki Avustralyalı bisikletçi Kaden Groves kazandı. Toplu sprint finişi ile tamamlanan etapta, Alpecin-Fenix takımından Belçikalı sporcu Jasper Philipsen ikinciliği alırken, Bora Hans-Grohe takımın İrlandalı yarışçısı Sam Bennett etabı üçüncü sırada tamamladı.

 Etap zaferini getiren sprint;

Kaden Groves kazandığı bu etap zaferiyle birlikte genel klasman liderliğini (turkuaz mayo) de ele geçirirken, aynı zamanda sprint klasmanında da zirveye oturdu. Dağların Kralı (tırmanış) ve Türkiye Güzellikleri mayolarını da Wildlife Generation Pro Cycling takımından Birleşik Amerikalı Noah Granigan elde etti.

İkinci etabın ardından oluşan mayo tablosu:

Tur 12 Ocak Salı günü koşulacak tırmanış bölümlerini de içeren 123 kilometrelik Çeşme- İzmir(Karşıyaka) etabı ile devam edecek.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.