Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu cumhurbaşkanlığı seçimini işaret etti: “Bir yıl sonra her şey çok daha güzel olacak”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (12 Nisan) 30 yeni metrobüsün trafiğe çıkacağı törende konuştu. İmamoğlu, 300 metrobüs alımı için Cumhurbaşkanlığı’nın aylardır kredi onayı vermemesini eleştirdi.

İBB geçen yıl eylül ayında satın aldığı 160 yeni metrobüsten 30’unu bugün faaliyete geçirdi. Yeni metrobüsler için İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Edirnekapı Garajı’nda tören düzenlendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a yeni 30 metrobüsün trafiğe çıkacağı törende konuştu. İmamoğlu, 300 metrobüs alımı için Cumhurbaşkanlığı’nın aylardır kredi onayı vermemesini eleştirdi. Önümüzdeki genel seçimleri işaret eden İmamoğlu, “Seneye seçimde halledeceğiz, bir sene sonra her şey çok güzel olacak” dedi.

Öte yandan İmamoğlu, İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının da Cumhurbaşkanlığı’ndan onay beklediğini hatırlattı ve “Göreceksiniz bu hattı da yapacağız, temelini atacağız, başlatacağız ve bitireceğiz Allah’ın izniyle” diye konuştu.

Bahçeli’ye akaryakıt fiyatı göndermesi 

Törenin ardından basın mensupların sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında kendisini hedef alan sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, “Saygıdeğer genel başkan Sayın Bahçeli’nin benim bildiğim kadarıyla klasik araç koleksiyonu var. Dört beş ay önce o araçlardan herhangi birinin deposunu kaça doldurduğunu ve bugünlerde kaç liraya doldurduğunu da açıklarsa daha vicdanlı ve daha objektif açıklama olur” dedi. 

“Beyefendi incinmiş”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadelerle “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” gerekçesiyle hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açmasıyla ilgili de konuşan İmamoğlu, “Beyefendi incinmiş” dedi. İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’a ve İstanbul halkına dair sözlerine dikkat edecek. Benim söylediğim her şey bellidir, doğrudur. Kişilik haklarına asla bir müdahale yok. Sayın bakan görevini yapsın. Ulaştırma bakanlığı görevini yapsın. İstanbul’da büyükşehir belediyesi ile ilgili süreçlere müdahil olmasın. Onun işi ile ilgili sınırları var. Bize müdahale ettiği an cevabını alır. Haddini bilmezse de biz haddini bildirecek cevapları 16 milyon insan adına veririz” diye konuştu. 

Tevfik Göksu’ya da cevap verdi

Öte yandan İmamoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İBB Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’nun Cumhur İttifakı olarak öğrenci ulaşım kartına yapılan zammın geçersiz hale getirilmesi için pazartesi günü teklif vereceklerini açıklamasını da değerlendirdi. Bütün büyükşehirlerde ulaşıma zam yapıldığını hatırlatan İmamoğlu şöyle konuştu: “Sözüm ona bu dahiyane fikirle öğrencilere katkı sunduğunu düşünüyor. Madem öğrenciyi çok düşünüyorsunuz, öğrenciyi sadece İBB’nin yaptığı zam mı etkilemiş? Ankara’dan birçok konuda öğrencilere katkı sunacak o kadar çok şey var ki ellerinde, örneğin diyebilirsiniz ki bu tarz öğrencisi olan hanelere Enerji Bakanlığı karar alarak faturalarda özel bir uygulama getirir. Elektrik faturalarında özel bir uygulama getirir. Bugün dört katı elektrik faturası ödüyor bu evler.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.