Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu: Dördüncü etabın galibi Eduardo Sepulveda

Altı World Tour, 12 Pro ve yedi kıta takımı olmaz üzere 25 takım ile 14 ülkeden 167 bisikletçinin katılımıyla başlayan 57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndaki dördüncü etap olan 147 kilometrelik İzmir (Konak)-Manisa (Spil) dün (13 Nisan) koşuldu.

57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun İzmir(Konak)-Manisa (Spil) arasında dün (13 Nisan) koşulan 147 kilometrelik 4. etabını, Drone Hopper takımından 30 yaşındaki Arjantinli bisikletçi Eduardo Sepulveda kazandı. Zirve finişi ile biten etapta, bitime 4,5 kilometre kala tek başına yaptığı atakla zafere giden Sepulveda’yı 14 saniye farkla takip eden Israel-Premier Tech takımı sporcusu Yeni Zelandalı Patrick Bevin, etabı ikinci sırada tamamladı. Alpecin-Fenix takımından Avustralyalı sporcu Jay Tristan Vine ise üçüncü sırada yer aldı.

4. Etap Podyumu:

Etap zaferiyle birlikte genel klasman liderliğini ele geçiren Sepulveda Turkuaz mayonun yeni sahibi olurken Dağların Kralı (tırmanış) klasmanında da zirveye oturdu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Ukraynalı sporcusu Vitaly Buts Türkiye Güzellikleri klasmanında liderliğini korurken Alpecin Fenix’ten Jasper Philipsen de Sprint klasmanı liderliğini sürdürdü.

4. etabın ardından mayo tablosu:

Tur bugün (14 Nisan) 192 kilometrelik, tırmanış bölümleri de içeren Manisa- Ayvalık arası koşulacak etap ile devam edecek.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.