Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP, Lokman Çağırıcı’dan boşalan Bağcılar Belediye Başkanlığı’na Abdullah Özdemir’i aday göstermeyi planlıyor

İstanbul-Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 13 Nisan’da sosyal medya hesabından sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. Çağrıcı’dan boşalan başkanlık koltuğuna, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanı ve Bağcılar Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Özdemir’in getirilmesi bekleniyor. 

Eski Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, istifa ettiğini sosyal medya hesabından şöyle duyurmuştu: 

”Daha önce mevcut olan kalp sorunlarımın tekrarlamasının, beni çok sevdiğim Bağcılar halkına hizmetten alıkoyacağı gerçeğiyle karşı karşıya kaldım. Kıymetli hekimlerimizle yaptığımız istişareler neticesinde, görevi bırakmam gerektiği kanaatine vardım. Dolayısıyla 13.04.2022 tarihi itibariyle Bağcılar Belediye Başkanlığı görevimden istifa etme kararı aldım.”

Medyascope’a konuşan AKP’li kaynaklar, Lokman Çağırıcı’dan boşalan başkanlık koltuğuna İBB Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanı ve Bağcılar Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Özdemir’in gösterileceğini söyledi. Yarın Bağcılar Belediye Meclisi’nde başkanın açıklanmasını beklediğini söyleyen AKP’li kaynaklar, aday olarak Abdullah Özdemir’i göstereceklerini söyledi. 

Abdullah Özdemir kimdir? 

1983’te Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğan Özdemir, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü (Yarı İngilizce) bitirdi. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Siyasete 2006 yılında AKP Bağcılar İlçe Gençlik Kolları’nda başladı, 11 Kasım 2007 tarihinde 2. Olağan ve 14 Ağustos 2011 tarihinde 3. Olağan İlçe Gençlik Kolları kongrelerinde Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevlerine seçildi. Bu süre içerisinde Amerika / Vaşington’daki bir düşünce kuruluşunda Ortadoğu, Amerika ve dünya siyaseti üzerine eğitim aldı ve halen AKP Gençlik İstanbul İl Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu’nda görev yapıyor. Özdemir, Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı müracaatından dolayı Kasım 2013’te Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldı. 2019 Yerel Seçimleri’nde Bağcılar Meclis üyesi seçildi ve İBB’de Trafik Komisyon Başkanı olarak görev yaptı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.