Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anıtsal klasiklerden 119. Paris-Roubaix’nin galibi Dylan van Baarle

Fransa’da, Paris’in kuzeyinden başlayıp Roubaix’te sona eren, 257,2 kilometre uzunluğundaki taşlı yol klasiği Paris-Roubaix’nin bu yıl düzenlenen 119. edisyonunu, Ineos Grenadiers takımından 29 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Dylan van Baarle kazandı. Hem kendisinin hem de takımı Ineos Grenadiers’in ilk Paris Roubaix zaferine imza atan Baarle’nin ardından, Jumbo-Visma takımından Belçikalı Wout van Aert ikinci gelirken; Groupama-FDJ takımından İsviçreli Stefan Küng yarışı üçüncü sırada tamamladı. Dylan van Baarle bu yarışta 45,79 km/s hız ortalaması tutturarak Paris-Roubaix klasiğinin ortalama hız rekorunu da kırdı.

Veledromun içinde Baarle’nin tek başına attığı son tur:

Hollandalı bisikletçi ayrıca, Ineos Grenediers takımına bu yıl, Amstel Gold Race ve Flandre klasiklerinden Brabentse Pijl yarışlarının ardından üçüncü Bahar Klasiği yol yarışı galibiyetini getirmiş oldu. Amstel Gold Race’i Michael Kwiatkowski, Brabentse Pijl’i ise Magnus Sheffield kazanmıştı.

Yarışta Dylan van Baarle’nin hemen arkasındaki grupta Matej Mohoriç ile birlikte takip eden Yves Lampaert, bitime 7 kilometre kala bir seyircinin müdahalesi ile kaza geçirdi. Kazanın ardından hemen toparlanmaya çalışıp yarışa devam etse de yarışı ancak 10. sırada tamamlayabildi. Küçüklüğünden beri en büyük hayali olan Paris-Roubaix zaferini kazanma şansı varken, elinde olmayan sebeplerden ötürü bu fırstı kaçıran 31 yaşındaki Belçikalı Lampaert, hayalini en az yıl bir yıl daha ertelemek zorunda kaldı. Lampert, 250 kilometre boyunca mücadele ederek geldiği noktayı bir seyircinin dikkatsizce hareketi yüzünden kaybetmiş oldu.

Seyircinin müdahalesi sonrası Lampaert’in düştüğü an:

Yarışta ilk 10 sıra ise bu şekilde sıralandı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.