Rusya-Ukrayna savaşı: Kadirov’un askerlerinden tekbir eşliğinde Mariupol videosu

Rusya’ya bağlı Çeçen Cumhuriyeti’nin lideri Ramazan Kadirov, Telegram hesabında paylaştığı bir video ile Mariupol’ü ele geçirdiklerini açıkladı. “Mariupol bizimdir” diye başlayan bir mesaj yayınlayan Kadirov, Ukrayna güçlerini sivilleri kalkan olarak kullanmakla suçladı ve savaşta yer alan Çeçen ve Rus askerlerine teşekkür etti.

Kadirov’un paylaştığı ve tekbir nidaları ile dolu videoda ise açıklamada bulunan bir Çeçen askeri şunları söyledi:

“Mariupol’ü imha ve tasfiye etmek için verilen emir yerine getirilmiştir. Başkan Putin’in emri yerine getirilmiştir, Kadirov’un emri yerine getirilmiştir.”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.