Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MetroPOLL Araştırma: Seçmenin beşte biri elektrik ve doğalgaz faturasını ödeyemiyor

MetroPOLL Araştırma Şirketi, Türkiye’nin Nabzı Mart 2022 anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre seçmenin beşte biri elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyor.

Anket sonuçlarına göre “elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyebiliyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 18’i “ödeyemiyorum”, yüzde 57’si “ödeyebiliyorum ama çok zorlanıyorum”, yüzde 23,9’u “ödeyebiliyorum”, yüzde 0,5 ise “fikrim yok/cevabım yok” yanıtını verdi.

Şubat 2022’den Mart 2022’ye kadar “faturalarımı ödeyemiyorum” diyenlerin oranı yüzde 4,2 artarken “faturalarımı ödeyebiliyorum” diyenlerin oranı yüzde 2,9 azaldı.

AKP seçmeninin yüzde 10’u, MHP seçmeninin yüzde 22,7’si faturalarını ödeyemiyor

Ankette, yanıtların seçmenlere göre dağılımına da yer verildi.

AKP seçmenlerinin yüzde 10,6’sı “ödeyemiyorum”, yüzde 43,1’i “ödeyebiliyorum ama çok zorlanıyorum”, yüzde 46,1’i ise “ödeyebiliyorum” yanıtını verdi.

CHP seçmeninin yüzde 18,3 “ödeyemiyorum”, yüzde 60,9’u “ödeyebiliyorum ama çok zorlanıyorum”, yüzde 19,3’ü ise “ödeyebiliyorum” yanıtını verdi.

İYİ Parti seçmeninin yüzde 31,2’si “ödeyemiyorum”, yüzde 61,5’i “ödeyebiliyorum ama çok zorlanıyorum”, yüzde 6,9’u ise “ödeyebiliyorum” yanıtını verdi.

HDP seçmeninin yüzde 31,2’si “ödeyemiyorum”, yüzde 66,5’i “ödeyebiliyorum ama çok zorlanıyorum”, yüzde 6,8’i se “ödeyebiliyorum” yanıtını verdi.

MHP seçmeninin yüzde 22,7’si “ödeyemiyorum”, yüzde 47’si “ödeyebiliyorum ama çok zorlanıyorum”, yüzde 30,3’ü ise “ödeyebiliyorum” yanıtını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.