Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bayramda kamuya ait paralı yol ve köprüler ücretsiz, 3. köprü ve Çanakkale Köprüsü paralı

Ramazan Bayramı boyunca kamuya bağlı bazı raylı sistem, yol ve köprüler ücretsiz olacak. Resmi Gazete’de bugün (26 Nisan) yayımlanan cumhurbaşkanı kararında, yap-işlet-devret projelerini kullananların ise ücret muafiyetinden yararlanamayacağı belirtildi. Bu karar gereğince Yavuz Selim Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Körfez Geçiş Köprüsü gibi yol ve köprüleri kullananlar para ödemeye devam edecek. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için raylı sistemlerin ücretsiz olduğu da bugünkü kararda yer aldı ancak üç gün önceye ilişkin kararın nasıl uygulanacağı ya da ücret iadesi yapılıp yapılmayacağı belirtilmedi.

Resmi Gazete’de bugün (26 Nisan) “kamu kurum ve kuruluşlarının ürettikleri bazı mal ve hizmetlerde ücretsiz veya indirimli faydalanacakların tespitine ilişkin” karar yayımlandı. Kararda, yap-işlet-devret projelerinin ücretten muaf olmadığı belirtildi. Karara göre şehirlerarası yollardaki paralı geçişler arife gününden bayramın son gününe kadar ücretsiz olurken şehiriçi ulaşım sadece bayramın üç günü ücretsiz olacak.

Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz kullanılabilecek raylı sistem, yol ve köprüler şöyle:

30 Nisan Cumartesi 00:00’dan 5 Mayıs Perşembe 07:00’ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler (Boğaziçi) Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü.

2 Mayıs Pazartesi 00:00’dan 4 Mayıs Çarşamba 24:00’e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN ile belediyelere ait toplu taşıma hizmetleri.

23 Nisan muafiyeti 26 Nisan’da yayımlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, 23 Nisan Cumartesi günü boyunca Başkentray, Marmaray ve İZBAN’dan ücretsiz yararlanılabileceği de kararda yer aldı. Üç gün öncesine ait uygulama, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Nisan 2022 tarihli kararı ile bugünkü (26 Nisan) Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kararda geçmişe yönelik olarak bu yolları kullananlara ücret iadesi yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa da bunun nasıl olacağına ilişkin bir bilgi yer almadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.