Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Sezonun altıncı yarışı İspanya GP başlıyor

MotoGP’de 2022 takviminin altıncı yarışı, İspanya’nın 4,4 kilometrelik Circuito de Jerez – Angel Nieto Pisti’nde 25 tur üzerinden koşulacak.

Circuito de Jerez – Angel Nieto Pisti

Portekiz’de 24 Nisan’da yapılan sezonun beşinci yarışına, beşinci sıradan başlayan Fabio Quartararo, sezonun ilk, kariyerinin dokuzuncu galibiyetini elde etti. 

Bitiş çizgisini Quartararo’dan 5.4 saniye sonra geçen Pramac Ducati’den Johann Zarco ikinci, liderin 6 saniye gerisindeki Aprilia’dan Aleix Espargaro ise üçüncü sırayı aldı. Portekiz’e şampiyona lideri olarak gelen Gresini Ducati sürücüsü Enea Bastianini ise 10. turda kaza yaparak yarışa veda etti.

MotoGP 2021 sezonunun şampiyonu Fabio Quartararo’nun 2022 yılındaki ilk galibiyetinin özeti:

Yarışa 13. sırada başlayan Alex Rins, harika başlangıcıyla kendisini ilk 10 içine attı ve yarışı da dördüncü sırada bitirdi:

MotoGP pilotlar klasmanı:

Sezonun yedinci yarışı Fransa Grand Prix’si, 15 Mayıs Pazar günü düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.