Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesinde: TÜİK’e göre yüzde 70, ENAG’a göre yüzde 157

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı.  TÜİK’e göre tüketici fiyatları (TÜFE) nisan ayında yüzde 7,25 arttı. Mart ayında yüzde 61 olan yıllık enflasyon ise yüzde 69,97’ye ulaştı. Bu oran 2002’den bu yana kaydedilen en yüksek enflasyon olarak kayda geçti. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon nisan ayında yüzde 8,68 artarken, bir yıllık artış yüzde 156,86 oldu.

Ulaştırma yüzde 106, gıda fiyatları yüzde 89 arttı

TÜİK’in açıkladığı istatistiklere göre son 12 ayda fiyatı en çok yükselen harcama bedeli ulaşım oldu. Ulaştırma fiyatları son bir yılda yüzde 105,86 arttı. Gıda ve alkolsüz içeceklerin fiyatlarında son bir yıldaki artış yüzde 89’a ulaşırken ev eşyalarındaki fiyat artışı da yüzde 77,6 ile tüketici enflasyon oranının üzerine çıktı.

Enflasyon Araştırma Grubu, (ENAG) da enflasyon istatistiklerini açıkladı. ENAG’a göre tüketici enflasyonu nisan ayında yüzde 8,68 artarken, bir yıllık artış yüzde 156,86 oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.