Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: Birinci günün ardından

Toplamda 22 takımdan 176 sporcunun katılıdığı İtalya Bisiklet Turu’nun (Giro D’Italia) 105. edisyonu başladı. Toplamda 21 gün sürecek üç haftalık turda ilk etap geride kalırken, Mathieu van der Poel açılış etabının galibi oldu.

Giro D’İtalia’nın 105. edisyonunda, Budapeşte-Visegrad arası koşulan 195 kilometre uzunluğundaki ilk etabı Alpecin-Fenix’ten Mathieu van der Poel kazandı.

1. Etap profili

Budapeşte’den başlayarak Visegrad’da sona eren 195 kilometre uzunluğundaki açılış etabında, Alpecin Fenix takımından 27 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Mathieu van der Poel kazandı. Sprint finişine sahne olan etap sonunda finiş öncesi son viraj dramatik anlara sahne oldu. Finişe bir kaç metre kala kazaya karışarak podyuma girme şansını kaybeden Caleb Ewan gözyaşları içerisinde finişe gelirken, Intermarche-Want-Gobert takımından Eritreli Biniam Girmay ikinci oldu. Bahrain-Victorius takımından İspanyol Pello Bilbao ise podyumu tamamlayan son isim oldu.

Etabın son anları ve Caleb Ewan’ın gözyaşları:

Caleb Ewan’ın bu sabahki paylaşımı:

Etap galibiyetiyle birlikte Mathieu van der Poel, genel klasman (pembe mayo), sprint klasmanı (siklamen mayo) ve tırmanış klasmanı mayolarını elde etti. Gençler klasmanında ise beyaz mayonun sahibi Biniam Girmay oldu.

Etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar:

40 kilometre kala: İtalyan bisikletçiler Mattia Bais ve Filippo Tagliani yaptıkları kaçış sonrasında son 40 kilometreye girerken pelotonla aralarındaki farkı 1 dakika 20 saniyeye kadar çıkardı.

25 kilometre kala: Peletonda hâlâ Bais ve Tagliani’yi yakalamak için bir atak yoktu ancak fark 30 saniyeye kadar inmişti.

13.7 kilometre kala: UAE Team-Emirates, Eolo-Kometa ve EF Education-Easypost takımlarının öncülüğünde peloton tempoyu arttırarak Mattia Bais ve Filippo Tagliani’yi yakalamayı başardı.

3.6 kilometre kala: AG2R Citroen takımından Lawrence Naesen atak yaparak 1 kilometre kadar yarış liderliğini sürdürse de Ineos Grenadiers’in öncülüğünde bu kaçış da yakalanmış oldu. Naesen’in yakalandığı noktada yani bitime 2.5 kilometre kala, QuickStep-Alpha Vinyl takımından Davide Ballardini kazaya karışarak düştü. Bora Hans-Grohe takımından Lemnard Kämna yaptığı atakla öne geçti ve son 1 kilometreye 7 saniyelik avantajla girdi.

Son kilometre: Etabın son kilometresinde ise favoriler Richard Carapaz, Caleb Ewan, Mathieu van de Poel, Biniam Girmay ve Bauke Mollema’nın içinde olduğu grup Kämna’yı yakalayarak sprint finişiyle biteceğini ilan ederken, yarışın son metrelerinde favori sprinterlerden Caleb Ewan düşerek yarışı gözyaşları içinde tamamladı. Mathieu van der Poel ise son metrelerdeki güçlü sprinti ile galip gelmeyi bildi.

İlk etabın özeti:

Mathieu van der Poel’in açıklamaları:

İlk etabından ardından genel klasmanda ilk 10 sıra şöyle oluştu:

Tur bugün (7 Mayıs) koşulacak, 9.2 kilometre uzunluğundaki Budapeşte-Budapeşte zamana karşı etabı ile devam edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.