Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: İkinci günün ardından

İtalya Bisiklet Turu’nun (Giro D’Italia) 105. edisyonunda, bireysel zamana karşı etabını genel klasman favorilerinden, Team BikeExchange-Jayco takımının Britanyalı sporcusu Simon Yates kazandı.

İkinci etap profili

Zamana karşı etabı 11 dakika 50 saniyede bitirerek zafere giden Simon Yates’i, 3 saniye farkla takip eden genel klasman lideri Alpecin-Fenix takımından Hollandalı Mathieu van der Poel ikinci oldu. Jumbo-Visma takımından Hollandalı bisikletçi Tom Dumoulin de 5 saniyelik farkla üçüncü sırada yer aldı. Mathieu van der Poel genel klasman liderliğinin yanı sıra, sprint klasmanı ve tırmanış klasmanı liderliğini de sürdürdü. Gençler klasmanında da Team BikeExchange-Jayco takımından İtalyan bisikletçi Matteo Sobrero liderliği elde etti. Diğer genel klasman iddialılarından, Quick-Step Alpha Vinyl takımından Joao Almeida 18 saniyelik farkla 11. olurken, Team DSM’den Romain Bardet 24 saniye kaybederek 17., Ineos Grenadiers’den Richard Carapaz da 28 saniye kaybederek etabı 19. bitirdi.

İkinci etapta ilk 10 şu şekilde oluştu:

İkinci etabın ardından genel klasman tablosu:

Simon Yates’in etap zaferine gidişi:

Team BikeExchange-Jayco’nun çifte zafer paylaşımı:

https://twitter.com/GreenEDGEteam/status/1522959229405085698?s=20&t=EOaN-TUP5vtaW9pqkyKtLg

Pembe Mayosunu koruyan Mathieu van der Poel’in açıklamaları:

Tur bugün 201 kilometre uzunluğundaki, Kaposvar-Balatonfüred arası koşulacak üçüncü etap ile devam edecek.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.