Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ümit Özdağ’dan, Ahmet Davutoğlu’na çağrı: “Korkmayın, Haziran-Kasım 2015 arasında ne olduğunu Türk milletine anlatın”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, mülteci tartışmalarıyla gündemin tartışılan ismi olurken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na çağrı yaptı ve “Sayın Davutoğlu, korkmayın, tehdit edildiğinizi kamuoyu önünde gördük ama korkmayın. Ne oldu Haziran-Kasım 2015 arasında, Türk milletine anlatın” dedi.

Haber: Cansu Timur
Kamera & Kurgu: Furkan Erdem

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Soylu ve ekibinin çok tehlikeli bir oyun oynağını belirten Özdağ, Haziran 2015 ile Kasım 2015 seçimleri arasındaki sürece benzer bir şiddet dalgasının bu sefer sığınmacılar üzerinden planlandığını öne sürdü.

7 Haziran 2015’teki genel seçimlere başbakan olarak giren Davutoğlu, seçimin ardından CHP ile koalisyon görüşmeleri yürüttü ancak koalisyon görüşmeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son andaki müdahalesiyle sona erdirildi. Erdoğan, hükümet kurma görevini bir başka partiye vermedi ve hükümetin kurulması için gereken 45 günlük sürenin dolmasının ardından da erken seçim kararı aldı ve 7 Kasım 2015 seçim tarihi olarak belirlendi. Bu süreçte Suruç katliamı, Diyarbakır’da miting öncesinde patlama, hendek olayları ve Ankara Gar Katliamı gerçekleşti ve Türkiye bu koşullarda 7 Kasım seçimlerine gitti. Özdağ, bu süreçte başbakan olan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na seslenerek şunları söyledi:

Haziran 2015 seçimleri ile Kasım 2015 arasındaki sürece benzer bir şiddet dalgasının bu sefer sığınmacılar üzerinden planlandığı anlaşılıyor. Bu noktada Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na sesleniyorum: Sayın Davutoğlu, korkmayın, tehdit edildiğinizi kamuoyu önünde gördük ama korkmayın ne oldu Haziran-Kasım arasında, Türk milletine anlatın çünkü benzer bir çalışma tekrar başlamış görünüyor. Böylece seçimlere giderken seçmeni terörize etmek ve Zafer Partisi’ne karşı bir şiddet dalgası başlatarak provokatörler aracılığıyla eylemleri Zafer Partisi’ne mal etmek istiyorlar.”

“TÜİK’e inanmıyorsanız İçişleri Bakanlığı’nın vermiş olduğu rakamlara da inanmayın”

Sığınmacı sayısı konusundaki iddialarını güncelleyen Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göçün birinci nedeni AK Parti’nin kötü dış politikasıdır. İkincisi ise AK Parti’nin sınır güvenliğini sağlayamamasıdır. Sonuç olarak bugün Türkiye’de kayıtlı 7 milyon 730 bin yabancı yaşamaktadır. Kayıtsızların tahmini rakamı buna dahil değildir. Şimdiye kadar kayıtlı kayıtsız 8 milyonun üzerinde olduğunu düşünüyorduk ama şimdi görülüyor ki 10 milyonun üzerine çıkmıştır değişik statüdeki yabancı sayısı. Harcanan para, 100 milyar doları Nisan 2022 itibariyle aşmıştır. İçişleri Bakanlığı’nın sığınmacı ve kaçaklarla ilgili verdiği rakamları TÜİK’in enflasyon ile ilgili verdiği rakamlara inanıyorsanız güvenip kabul edebilirsiniz. Eğer TÜİK’e inanmıyorsanız İçişleri Bakanlığı’nın vermiş olduğu rakamlara da inanmayın.”

“Akşener AK Parti’yi rahatsız etmemek için konuyu gündeme taşımamıştır”

Özdağ, sığınmacılar konusunda AKP, CHP ve İYİ Parti’nin politikalarının yetersiz olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

CHP 2016-2021’de yapmış olduğu iki çalıştay sonucunda AK Parti gibi Suriyelilerin Türkiye’de kalmasını kabul etmiştir. Öte yandan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise benim İYİ Parti’de olduğum sürede, bütün ısrarlarıma rağmen AK Parti’yi rahatsız etmemek için, şike yaparak konuyu gündeme taşımamıştır. Zafer Partisi’nin kurulmasından sonra Türk milletinin bu konuda iradesi Türk siyasetine taşınmıştır.”

“Soylu her zaman yaptığı bir şeyi yapıyor, yalan söylüyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki “operasyon çocuğu” sözlerine de yanıt veren Özdağ, şunları söyledi:

Bana, ‘operasyon çocuğu’ demiş. Yurtiçi ve yurtdışında, Türkiye’nin milli güvenliği konusunda kanunlar çerçevesinde ve yazılı görevlendirme ile bazı operasyonlar yaptığım, yönettiğim doğrudur. Ben Türk milletinin menfaati için çalışırken, aynı tarihte Soylu’nun Doğru Yol Partisi Gaziosmanpaşa ilçe başkanı olarak DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in etrafında ‘anneciğim anneciğim’ diye dolaştığını da biliyoruz. Sonrasında bir genel başkanın çantacılığını yaptığını da biliyoruz. Soylu’nun yer aldığı operasyonlar ile benim gerçekleştirdiğim operasyonlar arasında çok fazla fark var. Onun hangi operasyonları yaptığını tüm Türkiye YouTube’da biraz dolaşınca izledi. Soylu ve ekibi, Türk devletinin son 20 yılda ne kadar yıpratılırsa yıpratılsın hâlâ varlığını sürdürdüğünü unutmasınlar. İstihbaratçılık önemli ve saygın bir meslektir. Keşke kendisi de istihbaratçı olabilseydi. Eğer ben istihbaratçıysam, Süleyman Soylu bunu açıklamaktan hapse girer. Çünkü açıklanması yasaktır. Soylu her zaman yaptığı bir şeyi yapıyor, yalan söylüyor.”

“Ümit Özdağ aleyhine açıklama yap’ demişler”

Özdağ, devlet görevlilerinin bir mahkûmu hapishanede ziyaret ederek kendisi hakkında bilgi almaya çalıştıklarını öne sürerek, “’Ümit Özdağ aleyhine açıklama yap, bilgi ver, cezanın hafifletilmesine yardımcı olalım’ demişler. Bu rezalet olmanın ötesinde bir gelişme. Erdoğan’ın, bu kişiyi soruşturup tahkik edeceğini, böyle bir pazarlığa ve affa razı olmayacağını tahmin etmek istiyorum” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.