Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: Dördüncü etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun dördüncü etabını Bora Hans-Grohe takımından 26 yaşındaki Alman bisikletçi Lennard Kämna kazandı. Etna zirvesi finişiyle biten etapta, bitime 7 kilometre kala yaptığı atakla zafere giden Kämna’nın ardından, Trek-Segafredo takımından İspanyol Juan Pedro Lopez ikinci oldu. İkiliyi 34 saniye farkla geriden gelen Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux takımından Estonyalı Rein Taaramäe takip etti.

Beşinci etap profili

Etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar:

50 kilometre kala: Çapraz rüzgarın pelotonu zorladığı yolda, tempoyu artırarak öne giden Trek Segafredo takımı, kaçış grubuyla aradaki farkın 7 dakika 10 saniyeye kadar düşmesini sağladı.

35 kilometre kala: Kaçıştaki 14 sporcu ile peloton arasındaki fark 6 dakika 40 saniyeye kadar indi.

31 kilometre kala: Turdaki en genç bisikletçi, Drone Hopper takımından 19 yaşındaki Ukraynalı Andrii Ponomar, Bora Hans-Grohe takımından Ben Zwiehoff ile birlikte karıştığı kazadan dolayı düştü. Andrii Ponomar, Ukrayna’da savaşmaya devam eden babasıyla her akşam telefonda konuşuyor.

29 kilometre kala: Rein Taramae’nin tempoyu artırmasını fırsat bilen Stefano Oldani yaptığı atakla birlikte Lilian Calmejane’ın ardından en çok ara sprint kapısı puanlarını toplayan isim oldu.

19 kilometre kala: Mathieu van der Poel geride kalmaya başladı ve pembe mayosunu kaybetme yolunda.

16 kilometre kala : Lennard Kämna, Rein Taaramäe, Gijs Leemreize, Sylvain Moniquet, Mauri Vansevenant ve Juan Pedro Lopez öndeki Stefano Oldani’nin 55 saniye gerisinden altı kişilik bir takip grubu oluşturdu.

15 kilometre kala: Ineos Grenadiers takımı Jonathan Narvaez liderliğinde öne gelerek tempoyu artırmaya başladı.

11 kilometre kala: Altılı takip grubu içerisindeki Juan Pedro Lopez, Stefano Oldani’ye karşı pembe mayoyu alabilmek adına atağa kalktı.

10 kilometre kala: Juan Pedro Lopez, Stefano Oldani’yi yakalayarak geçti.

8,5 kilometre kala: Genel klasman iddialılarından Jumbo Visma takımının Hollandalı bisikletçisi Tom Dumoulin geride kaldı.

7 kilometre kala: Stefano Oldani’nin takip ekibi tarafından yakalanmasının ardından, Lennard Kämna tempoyu artırarak öndeki Juan Pedro Lopez’i yakalamak için atağa başladı.

5 kilometre kala: Yarışın önemli isimlerinden İtalyan Vincenzo Nibali de geride kaldı.

2,5 kilometre kala: Lennard Kämna, Juan Pedro Lopez’i yakaladı.

Son kilometre: Lennard Kämna ve Juan Pedro Lopez son kilometreye başabaş girdi. Son ana kadar süren çekişme sonucunda, Lopez’in son virajda kaymasıyla birlikte Kämna etabı ilk sırada bitirdi.

Son kilometrede  Lennard Kämna- Juan Pedro Lopez çekişmesi:

https://twitter.com/giroditalia/status/1524051557725179906?s=20&t=_ijKFHUK6y93sj9rGoVIYA

Lennard Kämna elde ettiği etap zaferiyle birlikte tırmanış klasmanının (mavi mayo) yeni lideri  olurken, Juan Pedro Lopez de elde ettiği etap ikinciliğiyle genel klasman lideri, pembe mayonun yeni sahibi oldu.

Dördüncü etabın sonucu:

Pembe mayolu Juan Pedro Lopez:

https://twitter.com/giroditalia/status/1524050816642043906?s=20&t=_ijKFHUK6y93sj9rGoVIYA

Dördüncü etabın ardından genel klasmanda ilk 10 sıra şöyle oluştu:

https://twitter.com/giroditalia/status/1524101017331191808?s=20&t=TVEfO0iaprWEqYEKhEi0Fg

Tur bugün, 174 kilometre uzunluğundaki Catania-Messi arası koşulacak beşinci etap ile devam edecek.

Beşinci etap profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.