Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: Beşinci etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun beşinci etabını Groupama-FDJ takımından 30 yaşındaki Fransız bisikletçi Arnaud Demare kazandı. Sprint finişi ile biten etapta UAE Team-Emirates takımından Kolombiyali Fernando Gaviria ikinci olurken, Israel-Premier Tech takımından İtalyan Giacomo Nizzolo üçüncü sırada yer aldı.

Beşinci etap profili

Genel klasmanda anlamlı bir fark meydana gelmezken, Trek-Segafredo takımından İspanyol bisikletçi Juan Pedro Lopez pembe mayosunu korumayı sürdürdü. Etabın galibi Arnaud Demare ise sprint klasmanının yeni lideri ve siklamen mayonun sahibi oldu.

Beşinci etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar:

50 kilometre kala: İki yıl önce benzer bir etabı kazanan Groupama-FDJ takımından Arnaud Demare takımının önde çalışmasıyla birlikte, Caleb Ewan ve Mark Cavendish’in aksine yokuşta problem yaşamıyor.

40 kilometre kala: Ineos Grenadiers takımından Ben Swift ara sprint kapısındaki 3 saniyelik bonusu alıyor. UAE Team Emirates takımından Joao Almeida da kapıdan ikinci geçerek 2 saniyelik zaman bonusu alıyor. Almeida aldığı bu bonus ile genel klasmanda Pello Bilbao’nun önüne geçerek altıncı sıraya yükseliyor.

30 kilometre kala: Sprinterleri Mark Cavendish ve Caleb Ewan’ın yokuşta zaman kaybetmesiyle birlikte, Quick-Step Alpha Vinyl ve Lotto-Soudal  takımları sprint finişi için hazırlık yapmıyor ve rölantiye alıyorlar.

20 kilometre kala: Geri dönülemeyecek şekilde tırmanışta geri kalan Caleb Ewan ve Mark Cavendish’in yokluğunda sprint finişinde iddialı sporculardan yoksun bir sona gideceği belli oluyor. Arnaud Demare diğer iki sporcunun aksine inişte yakaladığı tempo ile kaybettiği zamanı geri kazanıyor.

8 kilometre kala: Bora Hans-Grohe, Trek-Segafredo, UAE Team-Emirates ve Ineos Grenadiers takımları önde kalarak sprintte sporcularını avantajlı konumda tutmaya çalışıyor.

5 kilometre kala: Cofidis takımı, sprinterleri Davide Cimolai ve Simone Consonni’ye avantaj yaratabilmek için öne geliyor.

Son kilometre: Cofidis hâlâ önde giderken, Groupama-FDJ takımı da Arnaud Demare için öne doğru hareketleniyor. Arnaud Demare’da takım arkadaşlarının çabasını boşa çıkarmayarak, son metrelerde attığı sprint ile etabı ve sprint klasmanı liderliğini alıyor.

Arnaud Demare’ın galibiyet getiren sprinti:

Beşinci etabın sonucu:

Beşinci etabın ardından genel klasmanda ilk 10:

Sprint klasmanının yeni lideri Demare:

Beşinci etabın özeti:

Öte yandan iki kez Giro D’Italia, birer de La Vuelta ve Tour De France şampiyonluğu bulunan 37 yaşındaki İtalyan yıldız bisikletçi Vincenzo Nibali yılın sonunda emekli olacağını ve son kez İtalya Bisiklet Turu’nda yarıştığını ilan etti.

Astana takımının Vincenzo Nibali paylaşımı:

Tur bugün, Palmi-Scalea arasında koşulacak 192 kilometrelik altıncı etap ile devam edecek.

Altıncı etap profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.