Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: Altıncı etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun altıncı etabını Groupama-FDJ takımından Arnaud Demare kazandı. Sprint finişi ile biten etapta, Lotto Soudal’den Caleb Ewan ile Arnaud Demare aynı anda finişi geçerken etabın galibini fotofiniş belirledi. Beşinci etapta da galip gelen 30 yaşındaki Demare, üst üste iki etap alarak, bu sene turda birden fazla etap galibiyeti elde eden ilk bisikletçi oldu. Quick-Step Alpha Vinyl takımından Britanyalı sprinter Mark Cavendish ise etabı üçüncü sırada tamamladı. 

Altıncı etap profili

Altıncı etabın son 50 kilometresinde yaşananlar ise şöyle:

50 kilometre kala:  İkinci ara sprint kapısı öncesinde, peloton temposunu artırarak kaçıştaki Diego Rosa ile aradaki farkı 1:45’e kadar indiriyor.

45 kilometre kala: Eolo-Kometa takımından İtalyan bisikletçi Diego Rosa ara sprint kapısındaki 3 saniyelik zaman bonusunu alırken, genel klasman ikincisi Bora-Hansgrohe takımından Alman Lennard Kämna 1 saniyelik bonusu alarak pembe mayo ile arasındaki zaman farkını 38 saniyeye kadar çekiyor.

30 kilometre kala: Diego Rosa ile peloton arasındaki fark 20 saniye civarında. Toplu sprint finişini göreceğimiz kesin.

25 kilometre kala: Diego Rosa yakalanıyor. Etabı sprintte iyi organize olan takım galip biterecek.

20 kilometre kala: Genel klasman iddialılarından, UAE Team Emirates’ten Joao Almeida yaşadığı mekanik sorun nedeniyle bisiklet değişikliğine gidiyor. 

14 kilometre kala: Pelotonda sprint trenleri oluşmaya başlarken, Alpecin-Fenix takımından Mathieu van der Poel arkalarda kalıyor.

10 kilometre kala: Önemli sprint takımları Lotto-Soudal ve Quick-Step Alpha Vinyl pelotonda ön plana çıkarak tempoyu belirliyor. Kuşkusuz favori iki sprinterin (Caleb Ewan ve Mark Cavendish) takımları olması nedeniyle buna mecburlar.

6 kilometre kala: Intermarche-Wanty-Gobert-Materiaux takımının Eritreli bisikletçisi Biniam Girmay, Arnaud Demare’ın peşine takılıp ilerlemeye çalışıyor. Kendi domestiği bulunmamasından dolayı sprint trenlerinin peşine takılarak avantaj sağlamaya çalışıyor.

3,5 kilometre kala: Yoldaki döner kavşakta, soldan gitmenin avantajlı olduğu noktada Lotto Soudal sağdan giderek tüm avantajını kaybediyor.

1,5 kilometre kala: Israel-Premier Tech takımı Giacomo Nizzolo için önde yer alıyor. Team DSM ve Cofidis de sprinte hazırlık yapıyor.

Son kilometre: Quick-Step Alpha Vinyl dezavantajlı durumda olmasına rağmen Michael Morkov, Mark Cavendish’i en uca taşıyor. Fakat Cavendish’i geriden gelerek Caleb Ewan ve Arnaud Demare geçiyor. Demare milimetrelik farkla önde geliyor ve etabı kazanıyor. Öte yandan diğer tarafta UAE Team Emirates’ten Fernando Gaviria diğer takımların domestiklerine takılarak sprintte geri kalıyor.

Nefes kesen finiş anı ve Arnaud Demare’ın sevinci:

https://twitter.com/giroditalia/status/1524826751074856961?s=20&t=JMqmKxVV-TAjYib-9j_gZgFotofiniş:
https://twitter.com/Eurosport_TR/status/1524784659422449667?s=20&t=JlUIYF3LmWx7Z_PSncfbYQ

Altıncı etabın sonucu:

Genel klasmanda önemli bir değişiklik olmazken, Arnaud Demare aldığı etap galibiyetiyle sprint klasmanındaki liderliğini de sağlamlaştırdı.

Altıncı etap sonrası sprint klasmanı: 

https://twitter.com/giroditalia/status/1524819698218586112?s=20&t=JMqmKxVV-TAjYib-9j_gZg

Altıncı etabın ardından genel klasmanda ilk 10:

https://twitter.com/giroditalia/status/1524820200540864516?s=20&t=JMqmKxVV-TAjYib-9j_gZg

Altıncı etabın özeti:

Tur bugün, Diamante-Potenza arasında koşulacak 196 kilometrelik yedinci etap ile devam edecek.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.