Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: Yedinci etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun yedinci etabını Jumbo-Visma takımından 28 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Koen Bouwman kazandı. Koen Bouwman, etap galibiyeti ile birlikte tırmanış klasmanında da puanları toplayarak Dağların Kralı (mavi mayo) mayosunun da sahibi oldu. Kaçış grubunda takım arkadaşı Tom Dumoulin’in yardımıyla son metrelerde atak yaparak zafere giden Bouwman’ın ardından 2 saniyelik farkla Trek-Segafredo takımından Hollandalı Bauke Mollema gelirken, UAE Team Emirates takımından İtalyan Davide Formolo ise podyumu tamamlayan son isim oldu. 

Yedinci etap profili

Yedinci etabın son 50 kilometresinde yaşananlar ise şöyle:

50 kilometre kala: Öndeki yarış lideri beşli kaçış grubu ile peloton arasındaki fark 5:35, Perez Lopez’in pembe mayoyu koruyabilmesi için Trek-Segafredo takımının tempoyu yükseltmesi gerekiyor.

41 kilometre kala: Davide Vilela kaçış grubuna tekrar dahil olmasından sonra, kısa tırmanışta Koen Bouwman tempoyu yükselten ilk isim oluyor.

39 kilometre kala: Salvatore Puccio ve Ben Swift’in önderliğinde pelotonda en öne gelerek tempoyu yükselten Ineos Grenadiers, genel klasmancısı Richard Carapaz’a avantaj sağlamak adına çalışıyor.

31 kilometre kala: Öndeki altılı kaçış grubu, üçüncü kategori La Sellata tırmanışına başlarken Jumbo-Visma takımından Tom Dumoulin ve Koen Bouwman birlikte hareket ediyor. Camargo düşüyor, kaçış artık beş kişi.

29 kilometre kala: Ineos Grenadiers’in yaptığı tempo ile birlikte peloton ve kaçış grubu arasındaki fark 3:30’a iniyor. Kaçış grubunda Cofidis takımından İtalyan Davide Vilela da düşmeye başlıyor.

24 kilometre kala: Koen Bouwman La Sellata tırmanışında zirve puanlarını alarak Dağların Kralı klasmanındaki liderliğini pekiştiriyor.

15 kilometre kala: Peloton ile dört kişi kalan kaçış grubu arasında fark hâlâ 3:25, etap öndeki üç Hollandalı ve bir İtalyan arasından birine gidecek (Tom Dumoulin, Koen Bouwman, Bauke Mollema ve Davide Formolo).

9 kilometre kala: Tom Dumoulin takım arkadaşı Koen Bouwman için çalışıyor.

7 kilometre kala: Bauke Mollema atak yaparak tempoyu yükseltiyor. Tom Dumoulin geri düşmüş gözükse de tekrar grubu yakalıyor.

4 kilometre kala:
 Tom Dumoulin yeniden geri düşmüş gibi gözükse de son 3 kilometreye girilirken grubu tekrar yakalıyor. 

Son kilometre : Tom Dumoulin grubun en önünde çalışarak takım arkadaşına son metrelerde avantaj sağlıyor. Dumoulin geri çekildiğinde atağını yapan Koen Bouwman etabı kazanıyor. Kendi kariyerindeki ilk büyük tur etap galibiyetine giden Bouwman, takımı Jumbo-Visma’ya da bu yılki ilk etap galibiyetini getiriyor.

Takım arkadaşı galibiyeti alırken Tom Dumoulin’in sevinci:

Yedinci etabın özeti:

Yedinci etaptaki ilk 10:

Yedinci etap sonrasında oluşan genel klasman:

Dağlarının Kralı mayosunun yeni sahibi Koen Bouwman:

Tur bugün, Napoli-Napoli (Procida. İtalya Kültür Başkenti) arasında koşulacak 153 kilometrelik sekizinci etap ile devam edecek.

Sekizinci etap profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.