Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: Sekizinci etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun sekizinci etabını Lotto-Soudal takımından 35 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Thomas de Gendt kazandı. Kaçış grubuna girerek takım arkadaşı Hans Vanhoucke’nin yardımıyla, son metrelerde yaptığı atakla galibiyete giden de Gendt, 10 yıl aradan sonra ilk kez Giro’da etap kazanmış oldu. Bardiani CSF Faizane takımından İtalyan Davide Gabburo ikinci sırayı alırken, Movistar takımından İspanyol Jorge Arcas üçüncü sırada yer aldı.

Sekizinci etabın profili

Sekizinci etabın son 50 kilometresinde yaşananlar ise şöyle:

50 kilometre kala: Kaçış grubu Monte di Procida tırmanışına üçüncü kez gelirken, peloton ile aralarındaki fark 2:27’ye kadar düşüyor.

46 kilometre kala: Etabın favorilerinden Alpecin-Fenix takımından Mathieu van der Poel atağına başlıyor.

43 kilometre kala: Wout Poels, Mathieu van der Poel’i geri getirebilmek için Biniam Girmay ve Mauro Schmid ile birlikte çalışmaya başlıyor.

37 kilometre kala: Simone Ravanell, Jorge Arcas, Thomas de Gendt, Harm Vanhoucke ve Diego Gaburro’nun dahil olduğu beşli lider grup Van de Poel, Girmay ve Ulissi’nin de içinde bulunduğu 10 kişilik takip grubu ile aralarındaki farkı 25 saniye çıkardı. Peloton ise 3:35 geride bulunuyor.

32 kilometre kala: Thomas de Gendt, Dağların Kralı klasmanı puanlarını alıyor. Liderler grubu ve takip grubu arasındaki fark 23 saniye, peloton ise 4:06 geride.

28 kilometre kala: Lider grupta daha önce Giro etabı kazanmış tek isim Thomas de Gendt, hatta diğerlerinin profesyonel yarış galibiyeti bile yok. Takip eden grupla aralarındaki fark 35 saniyeye çıkmış durumda.

20 kilometre kala: Lider grup ile takip grubu arasındaki fark 38 saniyeye kadar çıktı. Mathieu van der Poel durumdan rahatsız ve önde de Gendt’in dahil olduğu gruba yetişebilmek için çalışıyor. Lotto-Soudal dün Jumbo-Visma’nın iki Hollandalısıyla yaptığı gibi (Dumoulin-Bouwman), Belçikalıları ile yapabilir mi?

16 kilometre kala: Takip grubu içerisinde yer alan Guillaume Martin’in, Pedro Lopez’in pembe mayosunu tehdit etmesinden dolayı Trek-Segafredo pelotonda öne gelerek tempo yapıyor.

8 kilometre kala: Guillaume Martin genel klasman liderliğini ve etap galibiyetini elde edebilmek için takip grubunun önüne gelerek çalışmaya başlıyor. Lider grup ile fark 25 saniyeye kadar düştü.

7 kilometre kala: Bora Hansgrohe’nin genel klasman ikincisi Lennard Kämna, genel klasman lideri Juan Pedro Lopez’den pembe mayoyu alabilmek adına atağa çıkıyor. Kämna yalnızca 38 saniye geride. Pedro Lopez de atağa cevap veriyor.

5 kilometre kala: Mauro Schmid’in tekrardan tempoyu arttırması ile birlikte, lider grup ile takip grubu arasındaki fark 15 saniyeye kadar düşüyor.

2 kilometre kala: Van der Poel ve Girmay farkı 10 saniyeye kadar düşürüyor. Öndeki dörtlü artık görüş mesafesindeler.

Son kilometre: Biniam Girmay ve Mathieu van der Poel öndeki dörtlüye çok yakın olsalar da atak yapabilecek mesafe giremiyorlar. Harm Vanhoucke’nin desteğiyle ivme kazanan Thomas de Gendt son metrelerdeki sprinti ile, Davide Gabburo ve Jorge Arcas’ı mağlup ederek etap galibiyetine gidiyor.

Sekizinci etabın özeti:

Takım arkadaşının galibiyetinde büyük pay sahibi Harm Vanhoucke’nin paylaşımı:

Sekizinci etapta ilk 10 sıra:

Sekizinci etabın ardından genel klasman ilk 10:

Tur bugün, Isernia-Blockhaus arasında koşulacak 191 kilometrelik dokuzuncu etap ile devam edecek. Zorluk derecesi bakımından 5 yıldız verilen etap zorlu tırmanış bölümleri içerirken, Blockhaus zirve finişi ile sona erecek. Genel klasman tablosunda kırılma olması bekleniyor.

Dokuzuncu etap profili:

Dokuzuncu etap profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.