Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’nun Karadeniz turundan sonra İBB Meclisi ilk kez toplandı – CHP Grup Sözcüsü Balyalı: “Erdoğan’ın Siirt’te ne işi varsa İmamoğlu’nun Karadeniz’de aynı işi vardı”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi mayıs ayı olağan toplantısı bugün (16 Mayıs) İBB’nin Saraçhane’deki başkanlık binasında yapıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Meclis Üyesi Kübranur Uslu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz turunun masraflarını kimin karşıladığına dair soru önergesi verdi. Öte yandan İmamoğlu, AKP-MHP grubunun oylarıyla kabul edilen toplu ulaşıma yapılan yüzde 40’lık zamdan öğrencilerin muaf olması kararını veto etti. 

AKP’li üyeler toplantıda, İmamoğlu’na İBB’deki işe alımlar ile ilgili soru önergesi verdi. Önergede, geçen günlerde PKK kamplarında çekilmiş fotoğrafı ortaya çıkan ve sosyal hizmet uzmanı olarak çalışan Şafak D. üzerinden İmamoğlu’na yüklenildi.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı bu iddialara, “Bu terör meselesi çok ciddi bir meseledir. Ama şu an biz burada bunun gayri ciddi olduğunu görüyoruz. Bu mesele üzerinden İBB’yi yıpratmaya çalıştığınızı biliyoruz” diyerek cevap verdi.

İBB’nin metrobüs filosuna kattığı 30 yeni araç için yapılan yangın tüpü alımının İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’nın kardeşinin şirketinden yapıldığının ortaya çıkması üzerine AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, Özkan’ı hedef alarak konuyu gündeme getirdi. Özkan, kardeşinin şirketinin Türkiye’deki en büyük otomobil şirketlerinden biri olduğunu söyledi ve satışın İBB ile değil, metrobüsün üreticisi OTOKAR ile arasında olduğunu belirtti. 

AKP’li üyeden soru önergesi

Beyoğlu Meclis Üyesi AKP’li Kübranur Uslu, İmamoğlu’nun Karadeniz turunu kimin karşıladığına dair soru önergesi verdi. Önerge oybirliği ile kabul edildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon-Rize-Artvin turunda en çok tartışılan konularından biri kamu kaynağı kullanılıp kullanılmadığıydı. 

Uslu, Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz’e neden gittiğini ve bu gezide herhangi bir kamu harcaması yapılıp yapılmadığını sordu.

“Erdoğan’ın Siirt’te ne işi vardı?”

Bu önergeye cevap veren CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Erdoğan’ın Siirt’te ne işi varsa Ekrem İmamoğlu’nun da Karadeniz’de aynı işi vardı” dedi. 

Balyalı, Karadeniz turunda herhangi bir kamu kaynağının kullanılmadığını söylerken, İmamoğlu’nun masrafların kendi cebinden ödediğini belirtti.

İBB Meclisi’nde AKP’li üyeler, İBB’nin düzenlediği “Şahmeran34” sergisini ve Müze Gazhene’de bulunan ve tartışmaya neden olan karikatürü gündeme getirdi. “Şahmeran34” sergisi için İBB’nin 7 milyon lira ödediğini iddia eden Çatalca Meclis Üyesi AKP’li Ahmet Rasim Yücel, Müze Gazhane’deki karikatürü “ucube” olarak tanımladı.

“Herhangi bir ücret ödenmedi”

Konu ile ilgili soru önergesi veren Yücel’e cevap Balyalı’ndan geldi. Balyalı, “Şahmeran34” sergisine herhangi bir ücret ödenmediğini belirtirken, Müze Gazhane’deki karikatürü de İBB’nin bir festival kapsamında sergilediğini söyledi.

19-22 Mayıs günleri arasında sürecek karikatür festivalinde farklı karikatürlerin de sergileneceğini belirten Balyalı, “O karikatür süresi dolduğu için kaldırıldı. Ben o karikatüre bakınca sadece karikatür görüyorum” dedi. 

İmamoğlu’ndan öğrenci kartına veto

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP-MHP grubunun oylarıyla kabul edilen toplu ulaşıma yapılan yüzde 40’lık zamdan öğrencilerin muaf olması kararını veto etti. 

Öğrenci indirimi kararı önümüzdeki günlerde İBB Meclisi’nde yeniden görüşülecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.