Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Özdağ’a ikinci yanıt: “Saray beslemesi”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki tartışma giderek sertleşiyor. Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, isim vermeden Özdağ’ı ikinci kez hedef aldı. Kılıçdaroğlu, “Sureti muhalefetten görünen utangaç Saray beslemelerini uyarıyorum. Hiç merak etmeyin. Saray’ın ve tüm o algı operasyonlarının aparatlarının üstüne gideceğiz. Yaptığınız her şeyi biliyoruz. Her şeyin farkındayız. Bu ülkenin gerçek vatanseverleri bizleriz. Yemin olsun, siz millete yenileceksiniz” dedi.

Aynur Doğan tepkisi: “Herkes türküsünü, şarkısını özgürce söyleyecek”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Aynur Doğan’ın konserinin iptal edilmesini tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Türkiye bu noktaya gelmemeli, Diyarbakır’a gittim onların dengbejlerini, öykülerini dinledim. Onlar bizim kültürümüzün bir parçası, Kürtçe şarkı okudu diye nasıl yasak getirebiliriz. 21. yüzyılda yaşıyoruz, her şarkı, türkü bizim. Ben bunları söyledim diye, trollerini devreye sokup ‘Kılıçdaroğlu sus’ kampanyası başlattılar. Ya feriştahınız gelse ben susmam. Rengârenk bir Türkiye’de yaşayacağız, birbirimize farklı bakmayacağız, herkes türküsünü, şarkısını özgürce söyleyecek, birbirimize farklı bakmayacağız artık” dedi.

“Kaftancıoğlu’na siyasi yasak kararını tanımıyoruz”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 4 yıl 11 aylık cezanın Yargıtay tarafından onanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Geçen hafta Erdoğan’ın bir siyasi intikamına tanık olduk. İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nu mahkûm ettiler. Mahkûm etmekle kalmadılar bir de siyasi yasak getirdiler. Parti kapatmayla, siyasi yasaklarla bir ülkeye demokrasi gelmez. Canan hanımın hapse girmesini isteyen seçilmiş hâkimler şunu unutmasın bu ülkeye demokrasiyi, özgürlüğü size rağmen getireceğiz. Kardeşliği Saray’a rağmen getireceğiz. Genç muhafazakâr seçmenlere seslenmek isterim. Adaletsizlik karşısında sessiz kalırsanız zalimin yanında olursunuz. İl başkanımızın siyasi yasak kararını asla tanımıyoruz. Mahkemeyi de tanımıyoruz, verdiği kararı da tanımıyoruz. Canan Kaftancıoğlu İstanbul il başkanımızdır. Nokta” diye konuştu.

“Psikolojik harbin ortasındayız”

“Bir psikolojik harbin ortasındayız. Bu kurumlar Saray’la işbirliği yaparak pek çok pozisyonlar yaratabilirler. Pek çok yalan yanlış söylemler geliştirebilirler” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “O nedenle SADAT’a gittim. Psikolojik harp nasıl yapılıyor? Önce olayı manipüle ederler. Sonra provoke ederler. Doğruyla yanlışı, iyiyle kötüyü, muhalif ile yandaşı karıştırmamızı isterler. Vatandaşın kafasını muğlak hale getirmek isterler. Dün akşam paylaştığım bir tweet vardı. Biliyorum ki beyler çok rahatsız oldu, Atatürk Havalimanı’yla ilgili. En çok rahatsız olanlar paralarını yurtdışına kaçıranlar ve kaçırmak için sıraya girenlerdir ve bunlar derhal bu psikolojik harp metotlarından birini devreye soktular. Neymiş? Ben havalimanının tümüyle park yapılmasını ve pistlerin hemen kırılmasını önermişim. Öncelikle bütün vatandaşlarımın bilmesini isterim. Gelelim psikolojik harp bölümüne. Bunların bazıları siyasi parti formunda, bazıları televizyon yorumcusu, bazıları paramiliter kurumlara danışmanlık yapanlar ama hepsi aynı amaca hizmet ederler. Asimetrik psikolojik harp buna deniyor.”

“Utangaç Saray beslemesi”

İsim vermeden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı ikinci kez eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: Sureti muhalefetten görünen utangaç Saray beslemelerini uyarıyorum. Hiç merak etmeyin. Saray’ın ve tüm o algı operasyonlarının aparatlarının üstüne gideceğiz. Yaptığınız her şeyi biliyoruz. Her şeyin farkındayız. Bu ülkenin gerçek vatanseverleri bizleriz. Yemin olsun, siz millete yenileceksiniz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.