Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter’ın CEO’su Parag Agrawal, Elon Musk’ın sahte hesap çıkışına yanıt verdi

Twitter’ın CEO’su Parag Agrawal, Elon Musk’ın Twitter’da yer alan sahte hesapların sayısı hakkında bilgi verilmezse 44 milyar dolar değerindeki satın almayı gerçekleştirmeyeceğine yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

Twitter’ın CEO’su Parag Agrawal, Twitter’ı 44 milyar dolara satın almayı planlayan Elon Musk’ın platformdaki sahte hesapların sayısı açıklanmadığı sürece satın alma işlemlerini bekleteceğine ilişkin söylemlerini değerlendirdi. Agrawal, sahte hesapları tespit etmek için her gün çalıştıklarını ve güçlü bir savunmaları olduklarını söyledi. Aksinin iddia edilmesini hoş karşılamayacaklarına işaret eden Agrawal, sahte hesapların yapısının değişkenlik gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Sahte hesaplar tespit edildiğinde askıya alınıyor

Agrawal, gün içinde yarım milyondan fazla sahte hesabı askıya aldıklarını ve şüphelendikleri hesapları da kilitlediklerini belirtti. Konuyu veriler ve analizler ışığında tartışmaya açık olduklarını vurgulayan Agrawal, sahte hesapları platformdan kaldırmak için güncellemeler yaptıklarını dile getirdi.

Elon Musk yönetimindeki Twitter, değişim politikasını açıkladı: Kopyalanan içerikler ve etiketler sınırlandırılacak 

Mükemmel bir sistem yok

Agrawal, mükemmel bir sistem kurmadıklarının farkında olduklarını ancak her üç ayda bir verileri kontrol ettiklerini ve platformda %5’ten daha az sahte hesap olduğunu ifade etti. Agrawal, Musk’la konuyu görüşmeye devam edeceklerini de hatırlattı.

Elon Musk açıkladı: Twitter şirket ve hükümetler için ücretli olabilir

Neler olmuştu?

Twitter, günlük aktif kullanıcılarının %5’inden daha azının sahte hesap olduğunu bildirmesine rağmen Musk bu oranın %20 olduğunu iddia etmişti. Musk, Agrawal’ın kanıt göstermeyi reddettiğini ve kanıt görene kadar da anlaşmayı askıya aldığını belirtmişti.

Twitter’ın hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde bugün %1,7 oranında düşüş yaşadı.

Kaynak: The Verge

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.