Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk yönetimindeki Twitter, değişim politikasını açıkladı: Kopyalanan içerikler ve etiketler sınırlandırılacak 

Twitter, Mayıs 2022’de yayımladığı yeni blog yazısıyla Twitter’da “kopya içerik olarak” nitelendirdiği “Copypasta” içeriklere yaptırım uygulayacağını açıkladı. Bu da Twitter’ın en önemli özelliği olan “Trending Topics” listesine giren etiketlerin görünmeyeceği anlamına geliyor. 

Twitter’de etiket dönemi sınırlandırılıyor

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından yapılacak değişiklikler konuşuluyordu. Twitter’ın Mayıs 2022’de yayımladığı makaleye göre yinelenen veya “copypasta” olarak bilinen tweetlerin görünürlüğü sınırlandırılacak.

Bu da Twitter’ın en önemli özelliği olan ve kampanya gruplarının sıkça kullandığı “hashtag” yani “etiket” kullanmanın da görünür olmasını önemli ölçüde etkiliyor.

Twitter bu politika uyarınca görünürlüğü sınırlamamıza neden olacak davranış örneklerini şöyle açıkladı:

  • Kullanıcılar yalnızca tek bir hesap kullanıyor olsa bile, tek bir hesap veya birçok hesap tarafından tweetlenen tıpatıp aynı veya neredeyse aynı içerik;
  • Diğer hesaplarla ortaklaşa şekilde aynı tweet içeriğiyle kullanıcılardan bahsetme veya etiket kullanma da dahil, diğer kullanıcıların deneyimini aksatabilecek yinelenen veya kopyalanıp yapıştırılan tweetler.

Twitter bu özelliğe, kullanıcıların trendleri belirlemesinde etkili ve manipülasyona açık olduğu için sınırlama getirdiğini açıkladı. 

Sınırlanan tweetlere ne olacak?

Sınırlanan tweetlerin görünürlüğü azalacak, tweetlerin belirli bölümlerinde görünmeyecek ve Twitter tarafından önerilmeyecek. Twitter’ın bu uygulama için kullanacağı yöntemlerden bazıları şunlar:

  • Tweetlerin “Popüler Arama” sonuçlarında ve “Gündemler”de yer almamasını sağlamak,
  • Tweetleri, tweet yazarını takip etmeyen kullanıcıların zaman akışlarında önermemek,
  • Yanıtlarda tweetleri aşağı sıralara taşımak ve tweetleri ve/veya hesapları e-postalarda veya ürün içi önerilerde hariç tutmak. 

Twitter, bu politika kapsamında görünürlüğü sınırlamaya neden olmayacak davranış örneklerini de açıkladı:

  • Retweet özelliğini kullanarak mevcut içeriği retweetlemek ve mevcut içeriği kendi özgün içeriğiniz, yorumunuz veya tepkinizle birleştirilmiş şekilde kopyalayıp yapıştırmak veya tweetlemek ya da kopyalanan içeriği açıkça alıntılamak.

Twitter artık Elon Musk’un | Ne değişecek? Can Ertuna & Ahmet Alphan Sabancı yorumluyor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.