Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atatürk Havalimanı tartışması | İhaleyi alan firma günler öncesinde yıkıma başladı – İmamoğlu: “O kıkır kıkır gülen bakanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım” 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı ihalesini alan firmanın sözleşme tarihinin 16 Mayıs olduğunu ancak iş makinelerinin günler öncesinden pistlere girdiğini açıkladı. Konuyla ilgili belge de paylaşan İmamoğlu, “O kıkır kıkır gülen bakanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi. 

Video: (ALTYAZILI) Atatürk Havalimanı millet bahçesi oluyor | Ekrem İmamoğlu’ndan çarpıcı iddia

Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesi yapılmak için yıkılmaya başlanması günlerdir kamuoyunun gündeminde. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (18 Mayıs) Florya Atatürk Ormanı’nında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapladı. İhaleyi alan firmanın sözleşme tarihinin 16 Mayıs olmasına rağmen iş makinelerinin günler öncesinden pistlere girdiğine dikkat çeken İmamoğlu, elindeki belgeleri de paylaştı. Bakanlara seslenen İmamoğlu, “Böyle bir ihaleyi nasıl verirsiniz? O kıkır kıkır gülen bakanlar, hepinizin hakkında suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

Video: Atatürk Havalimanı millet bahçesi oluyor | Yıkım başladı | Ekrem İmamoğlu’nun videosu

“Havalimanına ek imalatın maliyeti 5 milyar euronun üzerinde”

Atatürk Havalimanı’nın Millet Bahçesi’ne dönüşümünün maliyeti hakkında da konuşan İmamoğlu, “Şu anda bizim elde ettiğimiz rakamlara göre İstanbul Havalimanı’na yapılacak ek imalatın maliyeti 5 milyar euronun üzerinde. Atatürk Havalimanı’nın mevcut değeri ise 4 milyar euronun üzerinde. Bunun anlamı aslında hepimizin cebinden 10 milyar euronun gitmiş olması. 1 milyar euroyu bile bulmakta zorlanan ve borçlanırken de dünyanın en pahalı biçimiyle borçlanan ülkesi olduğunuz durumda böylesi adımlar atmak akılcı değildir. Eğer başka bir çıkarınız yoksa” dedi. 

“6 Mayıs gecesi kollarımızı sıvadığımız yerdeyiz

İmamoğlu’nun hedefinde bakanlar da vardı: “Ülkemizin değerli bakanları ne diyor? ‘Şunu da yapamayanlar bizi eleştiriyorlar, hiçbir işi başaramamış insanlar bizim bu yaptığımız işleri engellemeye çalışıyorlar, zaten her şeye hayır dediler, yok bir otobüsü bile işletemeyenler’ diyen bakanları gerçekten şaşırarak, kraldan daha çok kralcı olmaya gayret eden bir dili kullanarak, insanları üzen kıran bir anlayışla bir süreç yönetiyorlar.”

Video: Canan Kaftancıoğlu: “Geldikleri gibi gidecekler” | Atatürk Havalimanı’na millet bahçesi

“10 milyonlarca euroyu çöpe atmanın ne anlamı var?”

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krize dikkat çeken İmamoğlu, şöyle devam etti: “Bugün ne yazık ki ülkemiz dünyanın en pahalı borçlanan ülkesi. Türkiye’nin bu durumunda 10 milyonlarca euroyu çöpe atmasının ne anlamı var? Kime kazancı var? İstanbul Havalimanı’nın fütursuzca ve şuursuzca taşınmasının bu şehre birkaç bedelinden bahsetmek isterim. Daha düne kadar bu bölgenin havalimanı etkisi altında turizm alanı, ticari alanlar, merkezi iş alanları gibi planlanan noktalarda havalimanının yakın bölgesinde 50’nin üzerinde beş ve dört yıldızlı yaptılar, oteller ne yazık ki boş ve ne yazık ki yeterince etkin kullanılamıyor. Yüzde 30-35 seviyelerindeki yoğunlukla hayatlarını sürdürmeye gayret ediyorlar. Bir anda karar veriliyor ve bir havalimanı yapılıyor. Bu havalimanına hâlâ toplu taşımayla gidemiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.