Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: 10. etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun 10. etabını Intermarche-Wanty-Gobert-Materiaux takımından 22 yaşındaki Eritreli bisikletçi Biniam Girmay kazandı. İtalya Bisiklet Turu’nda etap kazanan ilk Eritreli bisikletçi olarak tarihe geçen Girmay, aynı zamanda da etap kazanan ilk siyah Afrikalı oldu. Alpecin-Fenix takımından Hollandalı Mathieu van der Poel ikinci olurken, Eolo-Cometa takımından İtalyan Vincenzo Albanese de üçüncü sırada yer aldı. 

10. etabın profili

10. etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar ise şöyle:

50 kilometre kala: Ineos Grenadiers’ten Richard Carapaz ve Alpecin-Fenix’ten Mathieu van der Poel yaşadıkları mekanik arızalar sonrasında tekrar pelotona döndü.

45 kilometre kala: Quick-Step Alpha Vinyl takımından Mark Cavendish tırmanış bölümünde sıkıntı yaşıyor ve pelotonun gerisinde kalmaya başladı.

44 kilometre kala: Drone Hopper takımından İtalyan Mattia Bais, Alessandro de Marchi ve Lawrence Naesen’i mağlup ederek Fılottrano ara sprint kapısından ilk sırada geçiyor.

38 kilometre kala: Ineos Grenadiers takım genel klasman lideri Ekvadorlu Richard Carapaz’ın etabın başındaki kazada düştüğünü doğruladı. Carapaz pelotona geri döndü ve iyi durumda gözüküyor.

33 kilometre kala: Chris Juul Jensen, Dries de Bondt ve Peak Barnabas yeni bir atağa kalkıyor.

25 kilometre kala: Kaçış grubundaki Lawrence Naesen ve Mattia Bais, Alpecin-Fenix’in pelotonda yaptığı tempoyla birlikte yakalnıyor. Geriye sadece Alessandro de Marchi kaldı.

20 kilometre kala: Alpecin-Fenix temposuyla birlikte Alessandro de Marchi’yi de yakalıyor.

12 kilometre kala: Son tırmanış öncesi Jumbo-Visma takımından Tobias Foss atağa kalkıyor. Ancak Foss’un bu kaçış denemesi yalnızca 1 kilometre sürebildi.

9 kilometre kala: Temponun yükselmesi ile birlikte sprint klasmanı lideri Arnaud Demare geri kalıyor ve bugünkü sprint finişinde olmayacak. UAE Team Emirates’ten Alessandro Covi’nin atağı geliyor.

8 kilometre kala: Intermarche-Wanty-Gobert-Materiaux takımından Domenico Pozzovivo takım arkadaşı Biniam Girmay için çalışarak Covi’yi yakalıyor ve tırmanış zirvesinde Dağların Kralı klasmanı puanlarını alıyor.

6 kilometre kala: Virajda Biniam Girmay, yanlış yöne gitmesi sonrasında geri kalıyor. Team-BikeExchange Jayco takımından Simon Yates atağını yapıyor.

3 kilometre kala: Hugh Carthy, Richard Carapaz ve Mikel Landa gibi genel klasman iddialıları öndekileri yakalamak için sırayla ataklarını yapıyor.

Son kilometre: Biniam Girmay’ın da geri dönmesiyle 30 kişilik grup aynı anda finişe doğru geliyor. Sprint finişinde Biniam Girmay yaptığı atakla etaptan galip ayrılıyor.

Biniam Girmay, Mathieu van der Poel’un atağına rağmen liderliğini koruyor:

Etap galibiyetiyle birlikte sprint klasmanı puanlarını da toplayan Biniam Girmay, sprint klasmanı lideri Arnaud Demare ile arasındaki farkı da 3 puana kadar indirmeyi başardı. Genel klasmanda ise Juan Pedro Lopez pembe mayosunu korumaya devam etti.

Onuncu etabın ardından sprint klasmanında ilk 10:

Onuncu etabın özeti:

Etap galibi Biniam Girmay kutlama esanasında şampanyanın mantarı gözüne çarptığı için hastaneye kaldırıldı: 

Tur bugün, Santarcangelo di Romagna-Reggio Emilia arasında koşulacak 203 kilometrelik 11. etap ile devam edecek.

11. etap profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.