Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: “Kıbrıs’ta iki devletli bir çözümü kimse kabul edemez”

Yunanistan ve ABD arasındaki savunma işbirliğini geliştirmek için Vaşington’a giden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, dün (17 Mayıs) ABD Kongresi’nde Ukrayna’nın işgali ve NATO’nun genişlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, dün (17 Mayıs) ABD Kongresi’nde Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve NATO ittifakının geleceğine dair konuştu. Miçotakis, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin özgürlük ve demokratik değerlere yönelik ortak inançları test ettiğini söyledi. Açıklamalarında Ukrayna halkının kahramanlığına dikkat çeken Miçotakis, tarihin doğru tarafında olmanın önemine inandığını vurguladı.

Egemenlik çıkışı

Miçotakis, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yalnızca Ukrayna için değil, dünyadaki otoriter liderlere bir mesaj göndermek için de başarısız olması gerektiğini dile getirdi. Uluslararası hukuku ihlal eden saldırgan eylemlere tolerans gösterilmeyeceğinin altını çizen Miçotakis, Atina’nın egemenliğini korumaya devam edeceklerini belirtti.

Miçotakis’ten NATO uyarısı

Miçotakis, “Sizi, NATO’nun güneydoğu kanadına askeri teçhizat tedariki konusunda kararlar alırken bölgedeki istikrarsızlık riskini dikkate almaya davet ediyorum” diye konuştu.

Miçotakis’in bu sözleri, Joe Biden yönetiminin Kongre’den Türkiye’ye F-16 satışının gerçekleşmesine onay vermelerini istediğine yönelik haberlerin ardından geldi.

Miçotakis, “Yunanistan her zaman komşularına dostluk eli uzattı, ancak komşularımızla olan anlaşmazlıklarımızı çözmek için tek bir çerçevemiz var, o da uluslararası hukuk” dedi. Miçotakis, Kıbrıs’ta iki devletli bir çözümü kabul etmeyeceklerini de yineledi. Konuyu Biden ile de görüştüğünü belirten Miçotakis “Kıbrıs’ta iki devletli bir çözümü kimse kabul edemez, kimse asla kabul etmeyecek” dedi.

Finlandiya ve İsveç’e destek

Miçotakis, bugün resmi olarak NATO’ya katılma başvurusu yapan Finlandiya ve İsveç’e de destek verdiklerini söyledi.

Finlandiya ve İsveç, NATO’ya resmi üyelik başvurusu yaptı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.