Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: 11. etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun 11. etabını Team DSM takımından 24 yaşındaki İtalyan bisikletçi Alberto Dainese kazandı. Sprint finişi ile biten yarışta büyük sprinterleri mağlup ederek sürprize imza atan Dainese, kariyerindeki ilk büyük tur etap galibiyetini de kazanmış oldu. UAE Team Emirates’in Kolombiyalısı Fernando Gaviria ikinci olurken, podyumu Cofidis’ten İtalyan Simone Consonni tamamladı.  

11. etap profili

11. etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar ise şöyle:

50 kilometre kala: Alpecin-Fenix’in Belçikalı bisikletçisi Dries de Bondt tek başına yaptığı kaçış sonrası farkı 1 dakikanın üzerine çıkarıyor.

41 kilometre kala: Bugün etaptaki ortalama hız 46 kilometre/saatin üzerinde, de Bondt önderliğinde çok yüksek bir tempo var.

35 kilometre kala: Sprintteki favorilerden ikisi Fernando Gaviria ve Mark Cavendish aralarındaki rekabete rağmen peloton içinde sohbet ediyorlar. Bu arada de Bondt ile aradaki fark 40 saniyeye iniyor.

30 kilometre kala: Alpecin Fenix’ten Tobias Bayer ve Cofidis’ten Davide Cimolai, Carpi sokaklarında kazaya karıştı. De Bondt’un avantajı 35 saniye olarak devam ediyor.  

15 kilometre kala: Dries de Bondt hâlâ önde ve 35 saniyelik avantajını korumaya devam ediyor.

10 kilometre kala: Groupama-FDJ, Ineos Grenadiers, Team DSM ve QuickStep Alpha Vinyl takımları pelotonun önünde yer kapmaya çalışıyorlar. De Bondt ile aradaki fark 20 saniyeye düşmüş durumda.

4 kilometre kala: Çapraz rüzgarı etkili şekilde kullanmaya çalışan de Bondt’un avantajı 11 saniyeye kadar indi. Pelotonda rüzgar nedeniyle sıkıntı yaşanabilir ve bu de Bondt için galibiyet demek.

Son kilometre: 1,2 kilometre kala QuickStep, Lotto ve Groupama sprinterleri için takım halinde çalışarak de Bondt’u yakalamayı başardılar. Artık söz sprinterlerde. Son metrelere girilirken siklamen mayolu Arnaud Demare ve Fernando Gaviria öne çıkıyor. Ama son anda geriden fırlayan Alberto Dainese tekerlek farkı ile Gaviria ve Demare’ı mağlup ederek büyük sürprize imza atıyor. Favorilerden Caleb Ewan beşinci, Mark Cavendish de altıncı olarak hayal kırıklığı yaratıyor.

Yarışın son kilometresinde nefes kesen anlar:

11. etabın özeti:

Evine bu kadar yakın bir bölgede etap kazanmasının inanılmaz bir duygu olduğunu söyleyen Alberto Dainese, genel klasman üçüncüsü Romain Bardet’nin kendisi için çalışmasını ise “çılgınca” diye niteledi.

11. etabın ilk 10 sırası:

Sprint klasmanında Biniam Girmay’ın yarıştan çekilmesiyle birlikte son durum:

11.etap sonrası genel klasman ise şöyle:

Tur bugün, Parma-Genoa arasında koşulacak 204 kilometrelik 12. etap ile devam edecek.

12.etap profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.