Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Sezonun altıncı yarışı İspanya GP başlıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın altıncı yarışı, 20-22 Mayıs günlerinde, İspanya’nın Barselona şehrindeki The Circuit de Barcelona-Catalunya Pisti’nde 66 tur üzerinden koşulacak.

The Circuit de Barcelona-Catalunya Pisti

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’in 2022 sezonundaki altıncı yarış olan ABD’nin ev sahipliğinde koşulan Miami Grand Prix’si 8 Mayıs’ta düzenlenmişti. Pole pozisyonundaki Ferrari sürücüsü Charles Leclerc startta liderliğini korurken, Red Bull’dan Max Verstappen ikinciliğe yükseldi. Son şampiyon Verstappen, dokuzuncu turda yaptığı atakla da liderliği Leclerc’ten geri aldı.

McLaren’den Lando Norris ile AlphaTauri’den Pierre Gasly arasındaki temas sonrası 42. turda güvenlik aracı piste girdi. Kaza yapan Norris yarış dışı kaldı. Dördüncü sıradaki Red Bull’dan Sergio Perez, ilk üçteki Verstappen, Ferrari’den Leclerc ve Carlos Sainz farklı olarak lastik değiştirmeyi tercih etti. Güvenlik aracı periyodunun 46. turda sona ermesinin ardından Leclerc, Verstappen’i geçme girişimlerinde başarılı olamadı.

Son üç turda iyice rahatlayan Verstappen, en hızlı tur zamanını da elde ederek damalı bayrağı ilk sırada gördü. 24 yaşındaki Hollandalı sürücü sezonun üçüncü, kariyerinin 23. birinciliğine ulaştı. Leclerc, Verstappen’in 3.7 saniye gerisinde ikinci, Perez’i arkasında tutmayı başaran Sainz ise liderin 8.2 saniye uzağında üçüncü oldu.

Formula 1 Miami GP’nin dokuzuncu turunda, Max Verstappen’in Charles Leclerc’i geçtiği an:

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 takımlar klasmanı:

F1 TV, S Sport 2 ve S Sport Plus’tan yayınlanacak antrenman, sıralama turları ve yarış saatleri:

1. Antrenman Turları 
20 Mayıs Cuma,
TSİ 15.00-16.00

2. Antrenman Turları 
20 Mayıs Cuma,
TSİ 18.00-19.00

3. Antrenman Turları 
21 Mayıs Cumartesi,
TSİ 14.00-15.00

Sıralama Turları
21 Mayıs Cumartesi,
TSİ 17.00

F1 İspanya GP
22 Mayıs Pazar,
TSİ 16.00

Sezonun yedinci yarışı Monaco Grand Prix’si, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.