Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: 13. etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun 13. etabını Groupama-FDJ takımından 30 yaşındaki Fransız bisikletçi Arnaud Demare kazandı. Bu yılki üçüncü, toplamda da sekizinci İtalya Bisiklet Turu etap galibiyetini elde eden Demare, sprint klasmanı liderliğini de perçinledi. Demare’ın ardından Bahrain Victorious takımından Alman bisikletçi Phil Bauhaus ikinci olurken, Quick-Step Alpha Vinyl takımının Britanyalı sporcusu Mark Cavendish de etabı üçüncü sırada tamamladı.

13.etap profili

13. etabın son 50 kilometresinde yaşananlar ise şöyle:

42 kilometre kala: Kaçış grubundaki, Nicolas Prodhomme (Ag2R-Citroen), Julius van den Berg (EF Education-EasyPost), Mirco Maestri (Eolo-Kometa) and Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma) dörtlü ile peloton arasındaki fark 4:10’a indi. Peloton tempoyu iyice yükselterek öndekileri yakalamak istiyor.

32 kilometre kala: Kaçış grubu ikinci ara sprint kapısından geçti. Pelotonda Cofidis, UAE Team Emirates, Quick-Step Alpha Vinyl, Groupama-FDJ ve Israel Premier-Tech takımları öndekileri yakalamak için tempo yapıyor. Aradaki fark 3:10’a kadar inmiş durumda.

25 kilometre kala: 
Pelotondan 40 kadar bisikletçi ivme ve rüzgarın etkisi ile bölünme yaşadı. Simon Yates ve Richie Porte da o bisikletçiler yer alıyor. Kaçış grubu hâlâ 2:46’lık avantaja sahip.

18 kilometre kala: Pelotonda tempo artıyor, aradaki fark artık  2:25.

15 kilometre kala: 
Öndeki dört lider yorulurken, pelotonda Davide Ballerini önderliğinde ivme kazanan Quick-Step Alpha Vinyl farkı 2 dakikanın altına indiriyor. Fark 1:50.

8 kilometre kala: Kaçış grubu yarışın sonun getiremeyecek gibi görünüyor. Özellikle Julius van den Berg bitkin gözüküyor ve önde çalışacak durumu kalmamış.

5 kilometre kala: Israel Premier-Tech, 35 saniyeye düşen farkı daha da kapatabilmek adına Rik Zabel’i öne gönderiyor. Bu Giacomo Nizzolo’nun sprint finişinde yalnız kalacağı anlamına da geliyor aynı zamanda.

2 kilometre kala: Fark 25 saniyeye indi. Sepp Eenkhoorn önde çalışıyor ve kaçıştaki diğer bisikletçilerden yardım istiyor. Fakat diğerleri öne gelip çalışmayı reddediyor. 

Son kilometre: Julius van den Berg son kilometre kapısından geçerken atağa kalkıyor. Ancak peloton tarafından yakalanıyor. Davide Guarneri, Arnaud Demare’ı peşine takarak öne fırlatıyor. Demare güçlü sprinti ile Fernando Gaviria’yı da geçerek galibiyete imza atıyor. Bauhaus ikinci gelirken, Cavendish üçüncü sırada yer alıyor. Gaviria da dördüncülükle yetiniyor.

Fotofinişte ilk dört birbirine çok yakın:

Büyük çekişmeye sahne olan sprint finişi:

Öte yandan Team DSM takımından genel klasman dördüncüsü Romain Bardet’nin hastalık sebebiyle turdan ayrıldığı doğrulandı:

13. etabın özeti:

13. etapta ilk 10:

13. etabın sonrasında genel klasman ilk 10:

Tur bugün, 147 kilometre uzunluğundaki Santena – Torino arası koşulacak 14. etap ile devam edecek.

14. etap profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.