Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: 14. etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun 14. etabını Team BikeExchange Jayco takımından 29 yaşındaki Britanyalı bisikletçi Simon Yates kazandı. Yates bu galibiyetle birlikte kariyerindeki altıncı Giro, toplamda da 10. büyük tur etap galibiyetini elde etti. Bora Hansgrohe takımından Avustralyalı Jai Hindley etabı ikinci sırada tamamlarken, Ineos Grenadiers takımından Ekvadorlu Richard Carapaz da üçüncü oldu.

14. etabın profili

14. etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar ise şöyle:

51 kilometre kala: Colle Della Madellana tırmanışına gelinirken Bora Hansgrohe takımı Wilco Kelderman önderliğinde liderlik yapıyor.

40 kilometre kala: Cofidis takımından Guillaume Martin, Bora Hansgrohe’nin öndeki temposu sonrası geri kalıyor. Genel klasman mücadelesindeki yerini kaybedecek gibi.

32 kilometre kala: Wilco Kelderman’ın gücü bitmiş gözüküyor. Ön gruptan kısa bir süreliğine geri kalan Joao Almeida ve Mikel Landa tekrar grubu yakaladı. 

29 kilometre kala: Superga’nın zirvesine gelindiğinde grup yeniden bir araya gelirken, Jan Hirt ve Wilco Kelderman bir daha dönmemek üzere koptu.

28 kilometre kala: Richard Carapaz atağa kalkıyor. Carapaz’ın atağı sonrası pembe mayolu Juan Pedro Lopez geri kalmış gözüküyor.

20 kilometre kala: Richard Carapaz son derece rahat gözüküyor, Juan Pedro Lopez’in geri kalmasıyla birlikte de pembe mayonun yeni sahibi olabilir.

15 kilometre kala: Colle de Maddalena zirvesi Carapaz için son ciddi test olacak. Jai Hindley ve Vincenzo Nibali de tetikteler ve Carapaz için tehdit konumundalar.

10 kilometre kala: En önde Richard Carapaz, Jai Hindley, Simon Yates ve Vincenzo Nibali’den oluşan dörtlü bir grup oluştu. Carapaz ve Hindley genel klasman hedefi taşırken, Nibali ve Yates için etap galibiyeti hedefi bulunuyor.

5 kilometre kala: Simon Yates tek başına atağını yaparak etap galibiyetini istediğini gösteriyor. Diğer üçlü ile arasındaki farkı açmayı başarıyor. Etap Yates’e gidecek.

Son kilometre: Vincenzo Nibali, Yates’i yakalamaktan vazgeçmiş gibi gözüküyor. Yates galibiyete gidiyor. Son metrelerde Jai Hindley bonus saniyeleri alabilmek adına atağını yapıyor ve Carapaz’ın önünde ikinci bitiriyor.

Etabın son anlarında yaşananlar:

Ineos Grenadiers takımından Richard Carapaz, 14. etapta elde ettiği üçüncülüğün ardından genel klasman liderliğine yükseldi ve pembe mayonun yeni sahibi oldu.

Pembe mayonun yeni sahibi Richard Carapaz:

14. etabın özeti:

14. etapta ilk 10 sıra:

14. etabın ardından genel klasman ilk 10:

Tur bugün, 177 kilometre uzunluğundaki Rivarolo Canavese – Cogne arası koşulacak 15. etap ile devam edecek.

15. etap profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler