Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: İspanya GP’de damalı bayrağı ilk sırada Max Verstappen gördü

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın altıncı yarışı, dün (22 Mayıs) İspanya’nın Barselona şehrindeki The Circuit de Barcelona-Catalunya Pisti’nde 66 tur üzerinden koşuldu.

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’in 2022 sezonu altıncı yarışı İspanya’nın ev sahipliğinde Barselona’da yapıldı. Pole pozisyonundaki Ferrari sürücüsü Charles Leclerc startta liderliğini korudu. İkinci sıradaki Red Bull’dan Max Verstappen, 9. turda pistin dışına taşarak Mercedes’ten George Russell ve takım arkadaşı Sergio Perez’in arkasına düştü. Perez’in 13. turda “takım emri” ile yol verdiği Verstappen, ikincilik için mücadele ettiği Russell’ı, aracının DRS stemindeki sorun nedeniyle bir türlü geçemedi.

Yarışı 12 saniyeden fazla farkla lider götüren Ferrari pilotu Charles Leclerc, otomobilinin arızalanması nedeniyle 27. turda mücadeleye veda etti. Versteppen’in “pit stop”u sonrası Russell’ın arkasına gelen Perez, 31. turdaki atağıyla liderliğe yükseldi. Versteppen liderliği, 38. turda “pit stop” gerçekleştiren takım arkadaşından aldı.

Kalan bölümde yarışı kontrol altına alan Red Bull pilotları, yarışı ilk iki sırada bitirdi. Damalı bayrağı ilk sırada gören Max Verstappen sezonun dördüncü, kariyerinin 24. birinciliğine ulaştı. Sergio Perez, takım arkadaşının 13 saniye gerisinde ikinci, Mercedes’te George Russell ise liderin 32.9 saniye uzağında üçüncü oldu.

Red Bull’da Max Verstappen ve Ferrari’den Carlos Sainz’ın 4. virajdaki zor anları:

Ferrari pilotu Charles Leclerc’in yarışı bırakmak zorunda kaldığı anlar:

George Russell ve Max Verstappen kapışması:

Red Bull’un İspanya GP’deki dublesi sonrası eğlenceli kutlama anları:

Max Verstappen ve Charles Leclerc arasındaki genel klasman liderliği kapışması:

Puanını 110’a çıkaran Max Verstappen, Charles Leclerc’in 6 puan önünde pilotlar klasmanı liderliğini ele geçirdi:

İspanya Grand Prix’sinin ardından takımlar klasmanı:

Sezonun yedinci yarışı Monaco Grand Prix’si, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.