Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Düzce’de Kemal Kılıçdaroğlu’na “Burası Kandil değil, Düzce. Yanlış gelmişsin” diyen iki kişi, Düzce AKP İl Gençlik Kolları Kurulu üyesi çıktı

Düzce’de temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Burası Kandil değil, Düzce. Yanlış gelmişsin” diyen iki kişinin AKP’de aktif olarak görev aldığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle yaptığı toplantının çıkışında iki kişinin tepkisiyle karşılaştı.

Kılıçdaroğlu’na, “Burası Kandil değil, Düzce. Yanlış gelmişsin” diyerek tepki gösteren iki kişi, bir süre sonra polis ekipleri tarafından uzaklaştırıldı. Daha sonra bu iki kişinin Düzce AKP İl Gençlik Kolları Kurulu üyeleri Volkan Turaman ve Mehmet Ali Bayrak olduğu ortaya çıktı.

Temaslarına devam etti

Esnaf ziyareti sonrası kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluşan Kılıçdaroğlu, ekonomik kriz ve israflar üzerinden AKP iktidarına yüklendi. Kılıçdaroğlu, basına açık kısımda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yeşilin tüm tonlarını Düzce’de görebilirsiniz. Sorunların nasıl çözüleceğini biliyorum. Demokrasinin olmadığı yerlerde insanlar düşüncelerini ifade edemezler. Irkçılık yapmayacağız. Bu milletin alnına ırkçılık lekesini asla sürmeyeceğiz.

Demokrasiyi tabandan başlayarak yükseltmemiz lazım. Muhtarlık kurumunu güçlendirmemiz lazım. Muhtar diplerde duruyor. Kimse sormaz muhtarı. Sizin birleşik oy pusulanız yok. Niye yok? Rakibi alır cebine koyar götürür bulamazsınız orada. Bu muhtarlık kurumuna değer vermemenin sonucu. Her bir muhtara yardımcı personel verilmesi lazım. 10 milyon işsizimiz var. Birisinin orada olması, gelen şikayetleri toplaması lazım. Dünya kadar icra dosyası var. Tebliğ ediliyor. PTT görevlisine maaş veriliyor. Size para verilmiyor.

Köy tüzel kişilikleri kaldırıldı. Malvarlıklarına el konuldu. Kalmalı, ihtiyar meclisi olmalı. Akil insanlar bir araya gelecekler orayı yönetecekler. Kimin aracılığıyla yapıyoruz sosyal yardımı? Bir mahallede kim fakirdir zengindir bunu en iyi bilen mahallenin muhtarıdır. Muhtar parti kimliğiyle seçilmiyor, adıyla seçiliyor. Muhtara yetkiyi verirseniz, sosyal yardımları muhtar eliyle dağıtırsanız yardımlar fakire fukaraya ulaşır. Biz bunu savunuyoruz, kanun teklifine de koyduk.

‘Şu CHP hep eleştirir hiç önermez’ derler. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Sesi duyulmayanların sesi olduk.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.