Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: 16. etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun 16. etabını Intermarche-Wanty-Gobert-Materiaux takımından 31 yaşındaki Çek bisikletçi Jan Hirt kazandı. Jan Hirt finişe 11 kilometre kala yaptığı atakla kariyerindeki ilk büyük tur etap galibiyetini elde etmiş oldu. DSM takımından Hollandalı Thymen Arensman ikinci olurken, Bora-Hansgrohe takımından Avustralyalı Jai Hindley etabı üçüncü sırada tamamladı. 

16. etabın profili

16. etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar ise şöyle:

50 kilometre kala: Ineos Grenadiers takımından Jonathan Castroviejo, Jonathan Narvaez, Richie Porte ve Pawel Sivakov günün son iki tırmanışında Richard Carapaz’ı korumak için çalışıyor.

41 kilometre kala: Poels, Kamna, Carthy, Hirt, Bouwman, Valverde ve Arensman’ın içerisinde bulunduğu yedi kişilik lider grubu, takip grubu ile arasındaki farkı 3 dakikaya çıkardı. Peloton ile aradaki fark ise 5 dakikanın üzerinde. Etap galibiyeti lider gruptan birisine gidecek gibi görünüyor.

33 kilometre kala: Lider gruptaki Jumbo-Visma takımından Koen Bouwmann temponun artmasıyla tırmanışta sorun yaşıyor ve gruptan geri kalıyor.

32 kilometre kala: Takım arkadaşı Arensman’ı öne taşıyan Chris Hamilton görevini tamamlıyor ve peloton tarafından yakalanıyor. Öndeki altılı gruptan Hugh Carthy ara kapıdaki bonus saniyeleri almak için baskı yapıyor. Bouwmann ile fark 1:20’ye çıktı, Lorenzo Fortunato ise 3:55 geride.

28 kilometre kala: Bahrain Victorious takımı Santiago Buitrago önderliğinde pelotonda tempo yapıyor. Genel klasmancıları Mikel Landa ve Pello Bilbao için.

25 kilometre kala: Kämna, zaman bonusunu Valverde ve Arensman’ın önünde elde etti. İnişte de grubun önünde devam ediyor.

18 kilometre kala: Kämna, temposu ile arkadakilerle farkı açıyor. Son tırmanışa gelirken arkadaki dörtlünün 30 saniye önünde. Poels gruptan düştü.

14 kilometre kala:
 10 gün pembe mayoyu taşıyan Juan Pedro Lopez ve Emanuel Buchmann pelotondan kopuyor. Jai Hindley’in yanında takım arkadaşı kalmadı. 

11.5 kilometre kala: Jan Hirt atağa kalkarak Valverde ve Carthy’yi geride bırakıyor. Genel klasman liderleri grubunda da Pozzovivo geride kalıyor. 

10.5 kilometre kala: Pello Bilbao takım arkadaşı Mikel Landa’ya takılarak düştü. Bilbao yarışa devam ediyor fakat biraz geride kaldı. 

9.5 kilometre kala: Mikel Landa hamlesini yapıyor, Carapaz ve Hindley cevap veriyor.

6.5 kilometre kala: Jan Hirt 15 saniyelik farkla Arensman’ın önünde liderliğini sürdürüyor. Genel klasman favorileriyle arasındaki fark ise 1:15.

4 kilometre kala: Jan Hirt 10 saniyelik avantajını koruyor, yağmur başlamış durumda.

Son kilometre: Son kilometreye girilirken, Jan Hirt liderliğini koruyor. Yalnızca Arensman takipte. Jan Hirt finiş çizgisini tek başına geçiyor ve etap galibiyetini elde ediyor. Arensman 7 saniyelik farkla ikinci oluyor. Jai Hindley üçüncü sırayı alırken, 4 saniyelik son zaman bonusunu da elde ediyor. Genel klasmanda Carapaz ile arasındaki fark 3 saniyeye indi.

16. etabın özeti:

16. etabın sıralaması:

16. etabın ardından genel klasman ilk 10:

Tur bugün, 168 kilometre uzunluğundaki Ponte Di Legno-Lavarone arası koşulacak 17. etap ile devam edecek.

17. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler