Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: 17. etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun 17. etabını Bahrain-Victorious takımından 22 yaşındaki Kolombiyalı bisikletçi Santiago Buitrago Sanchez kazandı. Bitime 8 dakika kala yaptığı atakla galibiyete giden Sanchez, Giro’da etap kazanan en genç Kolombiyalı olarak tarihe geçti. Jumbo-Visma takımından Hollandalı Gijs Leemreize ikinci sırada yer alırken Intermarche-Wanty-Gobert-Materiaux takımından Çek Jan Hirt, etabı üçüncü sırada tamamladı.

17. etabın profili

17. etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar ise şöyle:

50 kilometre kala: Simon Yates pelotonun arkasında kalıyor. Genel klasmanda hayal kırıklığı yaratmasının ardından kaçışla etap galibiyeti elde etmişti. 

44 kilometre kala: Guillaume Martin, Felix Gall’ın önünde ara sprint kapısındaki puanları topluyor. Liderler ilk birinci kategori tırmanışa başlıyor. 

43 kilometre kala: Hugh Carthy takip grubuna liderlik ediyor, Buitrago, Bouwman ve Ciccone grupta yer alan diğer isimler. Lider grup ile aralarındaki fark 50 saniye, pelotona karşı da 6 dakikanın üzerinde fark attılar.

41 kilometre kala: Ciccone takip grubundan düşerken, Jan Hirt ve Mauri Vansevenant gruba dahil oluyor. Carthy önderliğindeki takip grubu öndeki van der Poel, Martin, Covi ve Gall’den oluşan lider grupla aralarındaki farkı kapatıyor.

39 kilometre kala: 
Hugh Carthy, Jan Hirt ile birlikte tempoyu artırarak öndeki dörtlü ile aralarındaki farkı 20 saniyeye indirdi.

37 kilometre kala: Lider grupta Van der Poel tempo artırırken Martin ve Gall takip edebildi. Covi tempoya yetişemedi ve geri kalıyor.

Simon Yates’in yarıştan çekildiği açıklandı:

36 kilometre kala: Carthy’nin başını çektiği takip grubu lider grubu yakaladı artık yedi kişilik ön grup oluşmuş durumda. Pelotona karşı 5:45’lik fark devam ediyor.

33 kilometre kala: Koen Bouwman Dağların Kralı klasmanında 40 puan daha ekleyerek liderliğini sağlamlaştırıyor.

25 kilometre kala: Mathieu Van der Poel inişte ufak bir hata yapıyor. Ama neyse ki bir soruna yol açmadı.

19 kilometre kala: Van der Poel ve Leemreize arkadakilerle farkı açıyor. Yaklaşık 1 dakika öndeler. 

15 kilometre kala: Leemreize son tırmanışta Van der Poel’un gerisinde kalmaya başlıyor. Takip grubu ile aralarındaki fark 1:30 civarlarında.

12 kilometre kala: Van der Poel ve Leemreize arasındaki fark 8 saniye, pelotonda ise Bahrain-Victorious tempoyu arttırdı. Joao Almeida geri kalıyor. Takip grubunda ise Bahrain-Victorious’tan Buitrago, Hirt ve Carthy’yi geride bırakarak öndeki iki Hollandalının peşine düşüyor.

11 kilometre kala: Leemreize, Van der Poel’i yakalayıp geçiyor. Ana grupta ise Richie Porte tempo yapıyor, Almeida, Pozzovivo, Bilbao ve Nibali düştü.

10 kilometre kala: Leemreize tırmanışın en dik noktasına geliyor. Onu takip edebilecek tek isim Buitrago ve aralarındaki fark 40 saniye. Buitrago temposunu kaybeden Van der Poel’ü de geçti.

9.5 kilometre kala: Mikel Landa atak yapıyor. Pembe mayo için artık üç aday kaldı sadece Landa, Hindley ve Carapaz arasında geçecek.

8 kilometre kala: Buitrago yaptığı tempoyla birlikte Leemreize’yi yakalıyor. Leemreize’nin inişte ufak avantajı var.

6 kilometre kala: Poels takım arkadaşı Landa’ya katılıyor. Carapaz ve Hindley ile de birlikteler. Bu üçlü arasındaki yarış son anlara kadar devam edecek. En önde ise Buitrago, Leemreize’ye karşı 15 saniyelik fark açtı.

2 kilometre kala: Buitrago galibiyete doğru gidiyor. Leemreize ile arasındaki var 25 saniyeye çıktı ve pembe mayo grubu da 3:25 geride.

Son kilometre: Buitrago tek başına finişe gelerek etap galibiyetini elde ediyor. Pembe mayo grubundaki mücadele son saniyelere kadar devam etse de zaman bonusunu elde edemiyorlar. Carapaz Hindley’in önünde bitirse de zaman farkı yaratamadı. Landa son 50 metrede biraz geri kaldı ve 6 saniyelik kayıp yaşadı.

Etabın son kilometresi:

Pembe mayo için üçlü arasındaki büyük çekişme:

Santiago Buitrago yarışın başlarında düşmesine rağmen mutlu sona ulaştı:

Etabın özeti:

17. etabın ilk 10 sırası:

17. etabın ardından genel klasman yarışı:

Tur bugün, 156 kilometre uzunluğunda Borgo Valsugana-Treviso arası koşulacak 18. etap ile devam edecek.

18. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.