Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: 18. etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun 18. etabını Alpecin-Fenix takımından 30 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Dries de Bondt kazandı. Kaçış grubuna girerek, kariyerindeki ilk büyük tur etap galibiyetini elde eden de Bondt’un ardından, Jumbo-Visma takımından İtalyan Edoardo Affini ikinci sırada yer aldı. EF Education-Easypost takımından Danimarkalı Magnus Cort Nielsen podyumu tamamlayan son isim oldu.

18.etabın profili

18. etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar ise şöyle:

50 kilometre kala: Dries de Bondt önderliğinde kaçış grubu pelotonla aralarındaki farkı 02:25’e çıkardı. Finiş bölgesinde yağmur olabileceğine dair haberler geliyor. Pelotonun işini zorlaştırabilir.

40 kilometre kala: Peloton yağmur etkisini göstermeden önce bir hamle yapmak istiyor. Tempoyu artırdılar ve kaçış grubundaki dörtlü ile aradaki farkı 2 dakikaya indirdiler. Öndeki dörtlü Affini, Cort, De Bondt ve Gabburo’dan oluşuyor.

27 kilometre kala:
 Quick Step takımından Bert van Lerberghe UAE Team Emirates takımından bisikletçilere biraz önde çalışmaları gerektiğine dair konuşuyor. Kaçış grubu 1:35’lik avantajıyla gayet rahat görünüyor.

23 kilometre kala: Cofidis takımı sprinterleri Simone Consonni’ye yardım etmesi için öne bisikletçi gönderiyor. DSM, Groupama-FDJ, UAE Team Emirates ve Quick Step pelotonun önünde tempo yapmaya çalışan ekipler. 

20 kilometre kala: Beyaz mayonun sahibi Juan Pedro Lopez, Joao Almeida’nın çekilmesiyle birlikte beyaz mayoyu elde etmişti; temponun yükselmesi ile birlikte pelotonun gerisinde kalıyor.

15 kilometre kala: Öndeki dörtlü çok iyi çalışıyor ve hâlâ 1:20 gibi farkı koruyorlar.

12 kilometre kala: Quick Step son tura girilirken, Pieter Serry ve Mauro Schmid öncülüğünde pelotona liderlik ediyor. De Bondt liderliğindeki kaçış grubu ise farkı 1 dakikanın üzerinde tutmaya devam ediyor.

8 kilometre kala: Pelotonda büyük bir bölünme yaşanmış durumda Groupam-FDJ ve Bahrain-Victorious sprinterlerini arkadaki ikinci pelotonda bırakmış durumda şimdiden. DSM takımı Dainese için devam ediyor.

5 kilometre kala: Edoardo Affini mekanik bir sorun yaşamış gibi gözüktü ama hemen halledebildi. Peloton ve kaçış dörtlüsü arasındaki fark ise 53 saniyeye kadar düştü.

3 kilometre kala: Fark 35 saniyeye kadar indi. Pelotonun ufak bir yakalama şansı var ama her şey olabilir.

2 kilometre kala: Öndeki dörtlüden Magnus Cort, altı Vuelta ve bir Tour de France etabı kazanmıştı. Bugün kazanırsa grand slam tamamlamış olacak. De Bondt büyük turlarda hiç etap kazanmamıştı. Affini ve Gabburo’nun ise profesyonel yarış galibiyeti bulunmuyor.

Son kilometre: Genel klasman ikincisi Jai Hindley pelotondan geri kaldı. Kaçış grubundaki dörtlü arasındaki sprintte ise Dries de Bondt çok ufak bir farkla galip gelerek kariyerindeki ilk büyük tur etap galibiyetini elde ediyor. Alpecin-Fenix, Mathieu Van der Poel ve Steffano Oldani’nin ardından üçüncü etap zaferini kazanıyor. Jai Hindley ise son 3 kilometrede sorun yaşadığı ve geri kaldığı için aradaki fark hesaplanmıyor. Carapaz ile aradaki fark açılmadı. 

Son kilometrede yaşanan büyük çekişme:

Kazananı belirleyen o ince çizgi:

18. etabın özeti:

https://twitter.com/giroditalia/status/1529873750060986375?s=20&t=pmlaVgjCSx_2SMboaeLi8A

18. etabın ilk 10 sırası:

18. etabın ardından genel klasman ilk 10:

Tur bugün, 178 kilometre uzunluğundaki Marano Lagunare- Santuario Di Castelmonte arası koşulacak 19. etap ile devam edecek.

19. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.