Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi davası tutuklusu Mine Özerden babasının cenazesine katıldı | Kaftancıoğlu ve Tanrıkulu’ndan jandarma ablukasına tepki

Gezi davasında 18 yıl hapis cezası verilen ve tutuklanan Mine Özerden, babası Ahmet Yalkın Özerden’in cenazesine katıldı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, cenazedeki jandarma ablukasına tepki gösterdi.

Gezi davası nedeniyle tutuklu bulunan Mine Özerden’in babası Ahmet Yalkın Özerden için düzenlenen cenaze törenine TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gezi davasında tutuklanan Çiğdem Mater’in annesi Nadire Mater, Çiğdem Mater’in eşi Murat Utku ve Mücella Yapıcı’nı kızı Cansu Yapıcı da katıldı. 

Babasının cenazesi için cezaevinden getirilen Mine Özerden, jandarma ablukasıyla tabutun başına götürüldü. Özerden, annesi Halide Özerden’i teselli etmeye çalıştı.

Jandarma ablukasına tepki

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, jandarma ablukasına tepki gösterdi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Kaftancıoğlu, “Geçtim suç işlemeyi, tahmin ediyorum hayatında trafik kural ihlali bile yapmamış olan Mine Özerden’in babasıyla vedalaşması… Başka sözüm yok! Kötülüğünüzde boğulmanıza az kaldı” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da “Yurttaşlarımızda yarattığınız travmanın ve yaşattığınız acının tarifi yok. Sonrasını şimdilik yazmıyorum…” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.