Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Bisiklet Turu: 19. etabın ardından

105. İtalya Bisiklet Turu’nun 19. etabını Jumbo-Visma takımından 28 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Koen Bouwman kazandı. Bouwma yedinci etaptan sonra bu yılki ikinci etap galibiyetini elde ederken Quick-Step Alpha Vinyl takımından İsviçreli Mauro Schmid ikinci oldu. Bardiani CSF-Faizane takımından İtalyan Alessandro Tonelli ise etabı üçüncü sırada tamamladı. 

19. etabın profili

19. etabın son 50 kilometresinde yaşananlar ise şöyle: 

50 kilometre kala: 
Ineos Grenadiers ve Bora Hansgrohe takımları pelotonun önünde çalışıyor. Kaçış grubu ile aradaki fark 8:30.

46 kilometre kala: Önde Valter, Schmid ve Bouwman’dan oluşan bir grup kaldı. Richard Carapaz’ın en önemli domestiklerinden Richie Porte hastalığı sebebiyle turdan çekiliyor. Kariyerindeki son büyük turu bu şekilde yarım bırakıyor olması talihsizlik. Carapaz için pembe mayoyu korumak daha da zorlaştı.

44 kilometre kala: Tonelli tekrar lider grubu yakalayarak onlara katılıyor. Koen Bouwman ön grupta en kuvvetli gözüken isim. Ineos Grenadiers ise yarışta sadece dört kişi kaldı. (Sivakov, Tulett, Castroviejo ve Carapaz)

43 kilometre kala: Koen Bouwman tırmanış zirvesinden yine maksimum puanı alıyor ve matematiksel anlamda Dağların Kralı mayosunu garantiliyor. Yarışı tamamlayabildiği sürece mayo onun olacak.

36 kilometre kala: Andrea Vendrame inişte yaptığı atakla dört lideri geride bırakıyor. 

https://twitter.com/eurosport/status/1530189351421980673?s=20&t=kXlfbvb7JQKeRm0dzzg75w

28 kilometre kala: Vendrame’nin de dahil olması ile birlikte, bu etabın galibiyeti bu beşliden birisine gidecek. Peloton 7:20 geride.

20 kilometre kala: Beş lider pelotonun 6:40 önünde ve önlerinde sadece bir tırmanış bölümü kaldı. 

15 kilometre kala: Genel klasman yarışında, Bora Hansgrohe ve Ineos Grenadiers takımlarının dörder bisikletçisi kalırken, Bahrain-Victorious’un hâlâ beş bisikletçisi mevcut. Hindley, Carapaz ve Landa adına genel klasman yarışı devam ediyor.

10 kilometre kala: Alessandro Tonelli ara sprint kapısındaki ödülü almayı başardı. Öndeki beşli grup etap galibiyetine gidecek. Peloton ile aralarındaki fark hâlâ 8 dakika civarlarında.

7 kilometre kala: Kaçış grubu Santuario Di Castelmonte’deki son tırmanışa başladı. 

4 kilometre kala:  Öndeki beş bisikletçi de hamle yapmak için uygun zamanı kolluyor. Son sprinte kalırsa Vendrame diğerlerine göre daha avantajlı.

3 kilometre kala: Koen Bouwman ilk atağı yapan isim oluyor.

2 kilometre kala: Tonelli ve Valter tempo yapıyor, Bouwman ve Schmid cevap vererek onları yakalarken, Vendrame geri kaldı. Ancak tempo düşünce Vendrame tekrar yakalama imkanı buldu.

Son kilometre: Öndeki beşli hâlâ bir arada ve herhangi bir kopma yok. Beş kişilik sprint finişine doğru gidiyoruz. Son virajda Mauro Schmid’le temas eden Vendrame virajı alamadı. Koen Bouwman finiş çizgisini geçen ilk isim oldu ve bu yılki ikinci etabını elde ediyor. Genel klasman yarışında ise Carapaz ve Landa atak denemeleri yapsalar da üçlü arasında herhangi bir zaman farkı olmadan yarış noktalanıyor.

Etabın son anlarında yaşananlar:

https://twitter.com/giroditalia/status/1530206323148734464?s=20&t=kXlfbvb7JQKeRm0dzzg75w

19. etabın özeti:

https://twitter.com/giroditalia/status/1530236137347764224?s=20&t=kXlfbvb7JQKeRm0dzzg75w

19. etabın ilk 10 sırası ise şöyle:

19. etabın ardından genel klasman ilk 10:

Tur bugün, 168 kilometre uzunluğundaki Belluno-Marmolada arası koşulacak 20. etap ile devam edecek.

20. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.