Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çeşme ve Alaçatı’da beach club fiyatları 200-400 lira: “Beach clublara hâlâ akın akın gidiliyorsa sorun yok demektir”

Tatil sezonunun açılmasına kısa süre kala İzmir’in turizm beldeleri Çeşme ve Alaçatı’da beach clublar giriş fiyatlarını yeniden belirledi. Çok tartışılan beach clubların giriş fiyatları bu yıl 200-400 Türk Lirası arasında değişiyor. Çeşme’nin turizm sezonuna hazır olduğunu belirten, Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Necat Çelikok, “Fiyatlar beach clubtan beach cluba değişmeyecek. Geçen sene beach clublarla ilgili olumsuz bir şey duymadık. Misafirlerimiz beach clublara hâlâ akın akın gidiyorsa problem yok demektir” dedi.

Hafta içi ve hafta sonu fiyatlarda değişiklik uygulanabiliyor. Bazı beach clublarda giriş fiyatına şezlong, minder, koltuk kullanımları ya da bir içecek dahil olurken, bazılarında dahil olmuyor. Giriş fiyatı olmayan beach clublarda ise harcama limiti uygulaması bulunuyor. Altı ile sekiz arasında kişinin kiralayabildiği localarda ise giriş fiyatı iki bin ile dört bin lira arasında değişiyor. Medyascope’un aradığı beach clubların localarında ise harcama limiti beş bin lira olarak aktarıldı.

Sosyal mesafe locaları kalkıyor

Geçtiğimiz yıllarda, koronavirüs salgını sonrası Çeşme Ilıca Plajı’nda altı metrekarelik sosyal mesafe locaları oluşturulmuştu. Salgın tedbirlerinin kaldırılmasının ardından sosyal mesafe lacoları uygulaması bu yıl terk ediliyor.

“Fiyatları makul seviyede tuttuk”

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Necat Çelikok, enflasyon nedeniyle maliyetlerin yükseldiğini ancak Çeşme’de turizmcinin fiyat artışını minimumda tuttuğunu belirterek, “Çeşme ya da Alaçatı pahalı diye bir algı varsa bu doğru değil. Misafirlerimize iyi hizmet vermeye devam etmekle birlikte maliyetleri fiyatlarımıza yansıtmadık. Elimizi taşın altına soktuk. Fiyatları makul seviyede tutuyoruz” dedi.

“Gelen misafirler beach clublara hâlâ akın akın gidiyorsa sorun yok demektir”

Çelikok, derneğin üyesi bulunan beach clublarda da aynı politikayı izlediklerini kaydetti ve beach clublarla ilgili eleştirilere yönelik şunları söyledi:

“Derneğin beach club üyesi arkadaşlarla da konuştuk. Giriş fiyatlarına zam yapmadılar ama mecburen yapacakları zamları uyguladılar. Bunları içecek, yiyeceklere yansıtıyorlar. Ülke genelinde yapılan zamlar menülere yansıdı. Fiyatlar, beach clubtan, beach cluba değişmeyecek. Fiyatları yandaki, uzağındaki mekandan da çok farklı tutmayacaklar. Aynı işi yapanlar arasında büyük farklar yok. Geçen sene beach clublarla ilgili olumsuz bir şey duymadık. Gelen misafirler beach clublara hala akın akın gidiyorsa problem yok demektir.”

Necat Çelikok

“Alaçatı her sene daha iyiye gidiyor”

Çeşme turizminde yaşanan gelişmelere de değinen Çelikok, “Çeşme, yavaş yavaş iç pazar olmaktan da çıkıyor yabancı turistlerin sayısı da artıyor. Onların da taleplerini karşılamak için işletmelerin kalitesi artıyor. Her sene bir şehir efsanesi var. ‘Alaçatı kötüye gidiyor’ diye. Hayır, her sene daha iyiye gidiyor. Örneğin son zamanlarda yabancı dil bilen, turizm mezunu nitelikli çalışanlar aranıyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.