Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cinsel saldırıyla suçlanan Hasan Bilgili’ye 15 yıl, diğer sanıklara beraat istemi 

Ankara’da danışmanı olduğu hayvan hastanesinde veteriner hekim Ç.B.’ye “cinsel saldırı”da bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Hasan Bilgili’nin davasında savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık Hasan Bilgili’nin “cinsel saldırı” suçundan 15 yıla kadar cezalandırılması, diğer sanıklar Serkan Durmaz ve Hüseyin Şenyurt’un beraati talep edildi.

Ankara’da 2 Nisan 2019’da danışmanı olduğu hayvan hastanesinde, yanında çalışan veteriner hekim Ç.B’ye cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan Hasan Bilgili ve delilleri yok etmede ona yardım ettikleri ileri sürülen hekim Serkan Durmaz ve Jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt hakkında açılan davanın 10. duruşması Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, sanık Bilgili’nin “cinsel saldırı” suçundan Türk Ceza Kanunu’nun 102. maddesi gereğince 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılması, “tehdit” ve “hakaret” suçlarından ise beraati istendi. Sanık Serkan Durmaz’ın “basit cinsel saldırı” ve “cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarından beraatine karar verilmesi istendi. Sanık Hüseyin Şenyurt hakkında ise “suç delillerini yok etme” suçlamasını işlediğine dair yeterince delil bulunamadığı belirtilerek, beraatine karar verilmesi talep edildi. Hasan Bilgili’nin avukatı savcının mütaalasına katılmadığını belirterek ek süre talebinde bulundu. Dava, 22 Haziran 2022’ye ertelendi.

Ne Olmuştu?

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde akademisyen olarak çalıştığı sırada Hasan Bilgili, danışmanlık yaptığı hayvan hastanesinde Ç.B’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmış ancak tahliye edilmişti. Bilgili, tahliye edilmesinin ardından hemen emekli olmak için Ankara Üniversitesi’ne dilekçe verdi. Dilekçesi üniversite tarafından onaylanan Bilgili emekliye ayrıldı. Adli Tıp Kurumu tarafından mahkeme heyetine sunulan raporda çamaşırdaki sperm için “Basit gündelik temaslarla geçmiş olamaz” denilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.