Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Et ve Süt Kurumu’nun ramazan ayı için verdiği sığır kesimi desteği yıl sonuna kadar uzatıldı

Et ve Süt Kurum (ESK), geçen ramazan ayı boyunca kesimi ve satışı yapılan sığırlar için üreticiye verdiği iki bin 500 TL’lik desteği, ramazan bittikten bir ay sonra uzatmaya karar verdi. 13 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanı kararına göre, destekleme uygulaması 2 Nisan’dan itibaren geçerli olacak ve 1 Mayıs’a kadar sürecekti. Bugünkü (2 Haziran) Resmi Gazete ile destek kararı 31 Aralık 2022’ye kadar uzatıldı. 

Sığır kesimi ve satışı için sığır yetiştiricilerine yapılan desteğin amacı, “hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, besiciyi ve tüketiciyi korumak, piyasada fiyat dalgalanmalarını önlemek ve kamu yararı kapsamında 2022 yılı ramazan ayı için kırmızı et piyasasını düzenlemek” şeklinde açıklanmıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Nisan’da ete ve süte yapılan zamları konuşmak üzere gittiği ESK’ye alınmamış ve “Beşli çeteye sağlanan imkanların, dolarların en azından binde birini yoksul aileler için harcasalar hiçbir çocuk yatağa aç girmez” demişti. Kırmızı et fiyatlarındaki dengenin üretici ve tüketici aleyhine bozulmasını önlemek için 2 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacağı söylenen destek, Kılıçdaroğlu’nun ESK önüne gitmesinin ardından, 13 Nisan’da açıklanmıştı. 

Yayımı tarihiyle yürürlüğe giren kararın, 2 Nisan 2022 itibariyle geçerli olacağı, 31 Aralık 2022’de sona ereceği ve hükümlerin Tarım ve Orman Bakanı tarafından yürütüleceği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.