Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ethem Sarısülük anmasında polis, foto muhabiri Adem Altan’ı yere düşürdü – “Fotoğraf çektirmemek için her şeyi yapıyorlar”

Gezi Parkı eylemlerinde polis Ahmet Şahbaz’ın silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük’ün iki gün önce Ankara’da yapılan anmasında polis, çok sayıda gazeteciyi engelledi. Bir polis, deneyimli foto muhabiri Adem Altan’ı fotoğraf çekerken iterek yere düşürdü. Yaşananları Medyascope’a anlatan Altan, “Son birkaç yıldır polis, eylemlerde bize görev yaptırmıyor. Bu tür sahneler çok sık yaşanıyor. Fotoğraf çektirmemek için her şeyi yapıyorlar” dedi. 

Gezi eylemlerinde polisin silahından çıkan kurşunla dokuz yıl önce öldürülen Ethem Sarısülük’ün iki gün önceki anmasında polis, Güvenpark’ta anmanın yapılacağı alana girişleri kısıtladı ve çok sayıda gazeteciyi engelledi. Polis, alana girmeye çalışan gazetecilere “Yeteri kadar gazeteci girdi, sizi alamayız” dedi. Fotoğraf ve video çeken gazetecilere “Niye çekiyorsun” sorusu soruldu. Bir polis, Agence France Presse’de (AFP) çalışan deneyimli foto muhabiri Adem Altan’ı fotoğraf çekerken ittirdi. Bir yurttaş, Altan’ın düşüş anını kaydetti. 

Adem Altan: “Fotoğraf çektirmemek için her şeyi yapıyorlar”

Foto muhabir Altan, polis ile aralarında yaşanan konuşmayı Medyascope’a anlattı. Altan, kendisini yere düşüren kişinin komiser olduğunu öğrendiğini belirterek, “Orada fotoğraf çekiyordum. Önce gelip ‘Yoldasın araba çarpar’ dedi. ‘Bir şey yok, yolun kenarındayım merak etme’ dedim. Sonra gider gibi oldu döndü ve beni itti. O sırada yere düştüm. Kalktığımda, ‘Neden yapıyorsun’ diye tepki gösterdim. Araya diğer polisler girince uzaklaştık. Bunu hep yaşıyoruz. Son birkaç yıldır polis, eylemlerde bize görev yaptırmıyor. Bu tür sahneler çok sık yaşanıyor. Fotoğraf çektirmemek için her şeyi yapıyorlar” dedi. 

Altan, foto muhabir Necati Savaş’ın da anma sırasında bir polis tarafından itildiği anı görüntüledi. 

Fotoğraf: Adem Altan
Fotoğraf: Adem Altan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.