Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alman basını: Rus doğalgazına karşı yaptırımların Almanya’ya maliyeti yıllık 5 milyar euro

Alman Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzerine Berlin’in Moskova’ya uyguladığı yaptırımlar ülkeye her yıl 5 milyar euro ek maliyet getirecek.

Mayıs ayında Almanya, Rus doğalgaz tedarikçisi Gazprom’un ülkedeki alt şirketi Gazprom Germania’ya kayyum atamış ve Rusya da şirkete gaz tedariğini kesmişti.

Bu sebeple kayyum yönetimindeki Alman enerji denetim kurumu Bundesnetzagentur, oluşan enerji açığını piyasalardan karşılamaya başladı.

Ekonomi Bakanlığı, ülkenin her gün fazladan 10 milyon metreküp doğalgaza ihtiyaç duyduğunu belirtti ve haberde yer alan sayıyı doğruladı.

Welt am Sonntag’a konuşan bir bakanlık sözcüsü, “Bu miktar piyasa üzerinden ve piyasa fiyatlarıyla temin ediliyor. Ticari sır sebebiyle net miktar hakkında bilgi verilemez” dedi.

Haberde mevcut ek maliyetin 3,5 milyar euro’ya tekabül ettiği ancak Ekonomi Bakanı Robert Habeck’in Rehden doğalgaz deposunu doldurma yönünde talimatıyla bu değerin daha da yukarı çıkabileceği belirtildi.

Öte yandan haberde ek maliyetin ekim ayında enerji dağıtım şirketlerine yansıtılacağı, bunun da fatura tutarlarını yükseltebileceği bilgisi de yer aldı.

Ekonomi Bakanlığı sözcüsü ise doğalgaz tedariği konusunda sıkıntı çekmeyeceklerini söylüyor.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.