Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIVB Milletler Ligi dördüncü maç: Filenin Sultanları Belçika’yı 3-1 mağlup ederek üçüncü galibiyetine uzandı

Ankara Spor Salonu’nda oynanan FIVB Milletler Ligi dördüncü karşılaşmasında A Milli Kadın Voleybol takımımız Belçika’yı 15-25, 25-21, 25-21 ve 25-15’lik setlerle 3-1 mağlup ederek üçüncü galibiyetini aldı.

Maçın ilk setine hızlı başlayan Belçika, teknik molaya 12-6’lık üstünlükle girdi. Molanın ardından da üstünlüğünü koruyan Belçika, Filenin Sultanları karşısında ilk seti 25-15 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette savunmada etkili olan Filenin Sultanları teknik molaya 12-10 üstünlükle girdi. Molanın ardından Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt’un etkili oyunları ile üstünlüğünü koruyan milli takımımız, seti de 25-21’lik skorla kazanarak durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü sete de hızlı başlayan milliler teknik molaya 12-8 önde girdi. Mola sonrasında yaptığı hatalarla Belçika’yı skora ortak eden milli takımımız, 19-21 geri düştü. Başantrenör Giovanni Guidetti’nin molası sonrası Zehra Güneş’in sayıları ile 23-21 üstünlüğü yakalayan Filenin Sultanları, setten de 25-21 galip ayrılarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette de moral gücü ve taraftar desteğini arkasına alan milli takımımız, teknik molaya 12-4 üstün girdi. Mola dönüşü de etkili oyununu sürdüren Ay-yıldızlılar setten 25-15, karşılaşmadan da 3-1 galip ayrıldı.

A Milli Kadın Voleybol takımımızda, Ebrar Karakurt 22 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, İlkin Aydın 13 sayı, Zehra Güneş 12 sayı, Eda Erdem Dündar ise 10 sayı ile oynadı. Belçika’da ise Herbot Britt 20 sayı, Martine Pauline de 13 sayı kaydetti.

İlk haftanın ardından Filenin Sultanları’nın aldığı sonuçlar:

Dördüncü karşılaşmaların ardından Milletler Ligi’ndeki puan durumu:

Karşılaşmada öne çıkan anlar:

Oyuncu kamerası (Player Cam) konuğu Cansu Özbay:

Filenin Sultanları FIVB Milletler Ligi’ndeki beşinci karşılaşmasında 16 Haziran Perşembe günü Brezilya ile kozlarını paylaşacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.