Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Katalonya GP’de damalı bayrağı ilk sırada Fabio Quartararo gördü – Alex Espargaro yarışın bittiğini sanıp yavaşladı

MotoGP’de 2022 takviminin dokuzuncu yarışı İspanya’da, Katalonya Bölgesi’nin Barselona şehrindeki 4,7 kilometrelik Circuit de Barcelona-Catalunya Pisti’nde 24 tur üzerinden koşuldu.

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın dokuzuncu ayağı İspanya’nın Katolonya Bölgesi’ndeki Barselona şehrinin ev sahipliğinde düzenlendi. Monster Yamaha’dan Fabio Quartararo, üçüncü cepten başladığı yarışta damalı bayrağı ilk sırada görerek sezonun ikinci, kariyerinin 10. galibiyetini elde etti.

Hafta sonunun en unutulmayacak ismi ise Aprilia sürücüsü Aleix Espargaro’ydu. İspanyol yarışçı güçlü bir startın ardından ilk virajı lider dönmeye çok yaklaştı. Ancak Fabio Quartararo geç frenajla içeri daldı ve liderliği ele geçirdi. Yaşanılan kazaların ardından sıralama Quartararo, Espargaro, Jorge Martin ve Johann Zarco şeklinde olurken, Espargaro yerini Martin’e kaptırdı.

Son tura ikinci sırada giren Aleix Espargaro, yarışın bu sıralamayla bitmesi beklenirken seyircilerin şaşkın bakışları altında ilk virajın ardından yavaşladı. Takımı dahil herkes mekanik bir problem olduğunu düşünürken İspanyol sürücü, yarışın bittiğini sanarak sevinmeye başladı. Espargaro sonrasında yarışın devam ettiğini anladı ve tekrar gaza bastı ancak altıncı sıraya düşmekten kurtulamadı.

Aleix Espargaro’nun yarışın bittiğini sandığı an:

Bitiş çizgisini Quartararo’dan 6.4 saniye sonra geçen Prima Pramac’tan Jorge Martin ikinci, liderin 8.3 saniye gerisindeki Prima Pramac’tan Johann Zarco ise üçüncü oldu.

Fabio Quartararo’nun yarışının özeti:

Geçen yılın şampiyonu Quartararo, puanını 147’ye yükselterek pilotlar klasmanındaki liderliğini sürdürdü:

Sezonun onuncu yarışı Almanya Grand Prix’si, 19 Haziran’da düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.