Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muğla ve Bursa’da dört noktada orman yangını

Haziran ayının gelmesiyle havalar ısınmaya başladı. Geçen yıl tüm Türkiye’yi saran orman yangınları da sıcaklıkların artmasıyla yeniden baş gösterdi. Muğla’nın Bodrum, Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki ormanlık alanlarda ve Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor.

Muğla’da üç farklı noktada yangın

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi Balcılar mevkiindeki makilik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Bodrum Orman İşletme Şefliği yangın söndürme ekipleri yangının çıktığı alan sevk edildiler.

Rüzgârın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangına müdahaleler sürerken, çevredeki vatandaşlar da ekiplere yardım ediyor.

Muğla’ya bağlı Fethiye ilçesi Karagözler Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda, saat 13.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Dumanların yükselmesi üzerine çevredekiler 112’yi arayarak ihbarda bulundular. İhbar üzerine sarp bölgede çıkan yangına havadan müdahale başlatıldı. Yangın 40 dakikalık bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı ve söndürüldü.

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde de, henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Seydikemer ilçesi Sarıyer Mahallesi Kavaklı mevkiinde çıkan orman yangınına havadan helikopter, arazöz ve karadan itfaiye erleriyle müdahale edildi. Yangın, ekiplerin çalışması sonucu söndürüldü. Yangının yıldırım düşmesi sonucu çıkmış olabileceği düşünülüyor.

Bursa Osmangazi’de orman yangını

Bursa’nın Osmangazi’nin Doğancı Mahallesi yakınlarındaki ormanda da belirlenmeyen bir sebeple yangın çıktı. Doğan Tüneli inşaatının üst tarafından çıkan yangına Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve 25 araröz müdahale ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait çok sayıda itfaiye aracı da bölgeye gönderildi. Rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Doğancı Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı, yangına karadan ve havadan müdahale edildiğini, mahalle merkezine iki buçuk kilometre uzaklıktaki yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.