Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de orman yangınıyla ilgili bir kişiye beş yıl hapis

 İzmir’in Menderes İlçesi’nde 2 Ağustos 2020’de çıkan ve 430 hektarlık ormanlık alanın yandığı yangına neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Erdem Yener’e beş yıl hapis cezası verildi. 

İzmir 6. Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya “taksirle orman yangınına sebep olma” suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Erdem Yener katılmadı. Orman Bakanlığı avukatı sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu “Taksirle orman yangınına sebep olma” suçundan beş yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmederken Erdem Yener’in yangın başladıktan sonra olay yerinden kaçtığını, daha sonra suçunu gizlemek amacıyla yangın söndürme çalışmalarına katıldığını belirterek cezada indirime yer olmadığına karar verdi. 

Ne olmuştu?

Menderes’in Çile Mahallesi yakınlarında 2 Ağustos 2020 saat 13.30 sularında çıkan yangına, jandarma ve orman ekiplerinin araştırması sonucu Erdem Yener’in bölgede piknik amacıyla yaktığı mangal ateşinin sebebiyet verdiği anlaşılmıştı. 12 Ağustos 2020’de tutuklanan Erdem Yener hakkında daha sonra tutuksuz yargılama kararı verilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.