Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Barolar Birliği, Gezi hükümlülerini ziyaret etti: “Gezi davası hak ve özgürlüklerin katledilmesi için yargının kullanılmasının bir örneğidir”

Silivri Cezaevi’nde tutulan Gezi davası hükümlülerini ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, “Gezi yargılaması bu ülkede yargının siyasete alet edilmesinden de öte yargının tamamen hak ve özgürlükleri katletmek için kullanılmasının bir örneğidir” dedi. 

25 Nisandaki Gezi duruşmasında mahkeme Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin ise 18’er yıl hapis ile cezalandırılmalarına ve tutuklanmalarına karar vermişti.

Türkiye Barolar Birliği Gezi hükümlülerini ziyarete gitti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ziyaretin ardından Silivri Cezaevi önünde açıklama yaptı.

Gezi yargılamasının bu ülkenin “Dreyfus davası” olduğunu söyleyen Erinç Sağkan, “Gezi yargılaması bu ülkede yargının siyasete alet edilmesinden de öte yargının tamamen hak ve özgürlükleri katletmek için kullanılmasının bir örneğidir” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.