Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Azerbaycan GP’de damalı bayrağı ilk sırada Max Verstappen gördü

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın sekizinci yarışı dün (12 Haziran), Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki 6,003 kilometrelik şehir pisti Bakü GP’de 51 tur üzerinden koşuldu.

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’in 2022 sezonu sekizinci yarışı Azerbaycan’ın ev sahipliğinde Bakü’de yapıldı. Azerbaycan Grand Prix’sine, sıralama turları sonunda en önde başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc’in yarışı terk etmesi damgasını vurdu. Leclerc, lider götürdüğü yarışa 20. turda motor arızası nedeniyle veda etti. Diğer Ferrari pilotu İspanyol Carlos Sainz da 9. turda aracında meydana gelen arıza nedeniyle yarışa devam edemedi. Böylece iki Ferrari aracı, arıza nedeniyle yarış dışında kaldı.

Leclerc’in yarış dışı kalmasının ardından liderliğe yükselen Verstappen, kalan bölümde yerini korudu ve damalı bayrağı ilk sırada geçti. Diğer Red Bull pilotu Sergio Perez yarışı ikinci bitirirken, Mercedes’ten George Russell üçüncü oldu.

Formula 1’de yedi şampiyonluğu bulunan Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise yarışı dördüncü sırada tamamladı.

Red Bull pilotu Sergio Perez, Azerbaycan GP’nin başlangıcıyla liderliği Charles Leclerc’ten devraldı:

Yuki Tsonoda’nın aracının koli bandıyla tamir edildiği anlar:

Red Bull pilotu Max Verstappen’in damalı bayrağı gördüğü anlar:

Red Bull’un Azerbaycan GP dublesini kutlaması:

Bu zaferle Verstappen, kariyerindeki 25. yarış galibiyetini elde etti. Azerbaycan GP’nin ilk 10’u:

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 takımlar klasmanı:

Sezonun dokuzuncu yarışı Kanada Grand Prix’si, 19 Haziran Pazar günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.