Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul-Ankara arası yüksek hızlı tren seferlerine bir zam daha yapıldı, bilet fiyatları 200 TL’ye dayandı

İstanbul-Ankara arasında hizmet veren yüksek hızlı tren seferlerinin bilet fiyatlarına yüzde 30 zam yapıldı. Böylece bilet fiyatları 151 TL’den 195 TL’ye yükseldi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) bağlı, İstanbul – Ankara arasında hizmet veren yüksek hızlı trenin bilet fiyatlarına 2022’de yapılan zamlar devam ediyor. En çok talep gören ve nüfusu en yüksek iki şehir arasında seferlerine devam eden hızlı trenin bilet fiyatları son altı ayda yüzde 100’den fazla arttı. Altı ay önce 84 TL’ye satılan biletler şu an 195 TL’ye alınabiliyor.

Altı ayda yüzde 100’den fazla arttı

Yüksek hızlı tren bilet fiyatlarına 3 Ocak 2022’de yaklaşık yüzde 20 zam yapılmıştı. Bu zamla bilet fiyatları 84 TL’den 101 TL’ye çıkmıştı. Nisan ayındaki zammın ardından 151 TL’ye yükselen bilet fiyatlarına bugün yüzde 30 zam daha yapıldı. Böylece yıl başında 84 TL olan bilet fiyatları altı ay içinde 111 TL arttı. 

Ankara – Konya biletleri 87 TL’ye çıktı

Ankara ve Konya arasında seferlerine devam eden hızlı trenin bilet fiyatı ise 87 TL’ye çıktı. 2021 Aralık’ta 37 TL olan bilet fiyatları ocak ayındaki zamla beraber 52 TL’ye yükselmişti. Son zammın ardından bilet fiyatları altı ayda yüzde 100’den fazla zamlanarak 37 TL’den 87 TL’ye çıktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.