Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Le Mans 24 Saat Yarışları sona erdi: Hypercar sınıfında Toyota Gazoo Racing duble yaptı

Dünyanın en ünlü ve prestijli otomobil dayanıklılık yarışlarından Le Mans 24 Saat Yarışları’nın bu yıl düzenlenen 90. edisyonunu hypercar sınıfında Toyota Gazoo Racing takımının, Sebastien Buemin, Brendon Hartley ve Ryo Hirakawa’dan oluşan 8 numaralı aracı kazandı.

Le Mans 24 Saat’teki üst üste beşinci zaferini elde eden Toyota takımında Sebastien Buemi dördüncü, Brendon Hartley üçüncü, Ryo Hirakawa da ilk zaferini elde etmiş oldu. Toyota Gazoo Racing takımının Mike Conway, Kamui Kobayashi ve Jose Maria Lopez üçlüsünden oluşan diğer aracı 2 dakikalık farkla ikinci sırayı alırken, Glickenhaus Racing takımından Ryan Briscoe, Richard Westbrook ve Franck Mailleux üçlüsü ise beş tur geriden gelerek yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Toyota Gazoo Racing’in 24 saati tamamladığı turun sonu:

LM P2 sınıfında ise Jota takımından Roberto Gonzalez, Felix Antonio da Costa ve William Stevens üçlüsü ilk sırayı elde ederken, Prema Orlen Team takımından Robert Kubica, Louis Deletraz ve Lorenzo Colombo üçlüsü ise ikinci sırada yer aldı.

GTE Pro sınıfında ise Gianmaria Bruni, Richard Lietz ve Frederic Makowiecki üçlüsünden oluşan Porsche takımı birinci gelirken, 42.6 saniyelik farkla geriden gelen AF Corse takımından Alessandro Guidi Pier, James Calado ve Daniel Serra üçlüsü ikinci sırayı elde etti.

GTE Am sınıfında ise TF Sport takımından Ben Keating, Henrique Chaves ve Marco Sorensen üçlüsü ilk sırayı elde ederken, 44.4 saniye geriden gelen Wheathertech Racing takımından Cooper Macneil, Julien Andlauer ve Thomas Merrill üçlüsü ikinci sırada yer aldı.

Dört ayrı sınıfta da meydana gelen podyum:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.